Firstclass fråga

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2004-02-08 13:14

Kort fråga. Kan man både ha IMAP och POP konton på en Firstclass server? Letar själv men har lite bråttom så jag kastar ut fråga här också.

Ursprungligen av acke:

Kort fråga. Kan man både ha IMAP och POP konton på en Firstclass server? Letar själv men har lite bråttom så jag kastar ut fråga här också.

Ett och ett halvt dygn senare, så du har kanske, precis som jag, redan hittat svaret på www.opentext.se:

Citat:

FirstClass är ett klient/server-baserat gruppvarusystem med en objektorienterad lagring med stöd för Internet-standarder, multimedia-meddelandehantering, gruppkonferenser samt kataloger. Systemet är organiserat i en kärnserver, protokolltjänster, klienter och bryggor.

Kärnservern ligger i hjärtat av varje FirstClass-system och den innehåller den centrala datalagringen för alla permanenta FirstClass-objekt. Protokolltjänsterna är tätt förbundna med kärnservern och förlänger kärntjänsterna till Internet (Internet Services) eller till telefonivärlden (röst/fax-tjänster). Dessa moduler tillåter kärnservern att fungera som en enda enhetlig server.

Klienter är användarapplikationer, som är konstruerade för att utvidga kärntjänsterna till skrivbordet. De är tillgängliga för web, Windows, Macintosh, UNIX, DOS och VT100-terminaler kan kommunicera över LAN-protokoll såsom IP, IPX, AppleTalk samt via direkta modemuppkopplingar. Klienter som är baserade på internetstandarder kan kopplas upp via HTTP, LDAP, POP3, IMAP4 och SMTP

/Göran, f.d. FirstClass-användare, men det är nästan preskriberat...

1
Bevaka tråden