Iframe i IE 6

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2004-02-04 16:48

Håller på att snickra ihop en sida, men får inte en iframe att fungera som jag vill i IE 6 på Windows. Den verkar dock fungera i alla andra webbläsare. Problemet är att det blir i horisontal scroll list i framen. Dokumentet som visas i framen har en 100% bred tabell, men det verkar inte spela någon roll om man ställer in den på lägre.
Någon som har en idé?

http://www.textdesigner.se/test/index2.htm

/majk

  • Oregistrerad
  • 2004-02-04 19:12

Har haft samma problem själv, men efter att någon (minns inte och glömde kolla det innan omvandlingen av 99mac) tipsade om att doctype längst upp i koden kunde ställa till det, iaf för frames och personen var tveksam till att det fungerade för iframes också, men det gjorde det.

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

Jag plockade bort "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd" så försvann problemet med den horisontella scrollen. Men, jag kollade på sidan med Omniweb och där fanns den horisontella scrollen iaf. Första browsern för mac som gett mig detta problem, annars har det bara varit XP + IE.
Hoppas att detta fungerar och tack till vem det nu var som tipsade om att doctype kan ställa till det!

  • Medlem
  • 2004-03-04 17:12

Jag lyckas faktiskt inte få någon rätsida på detta.
http://www.textdesigner.se/test/index2.htm
Det blir en horisontell rullist oavsett hur jag gör. Någon som har en idé, typ Danne V?

/majk

  • Medlem
  • 2004-03-04 23:11

Ingen?

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2004-03-05 11:07
Ursprungligen av majk:

Ingen?

Hej,

Jag har tyvärr inte tid och kolla särskilt grundligt. Du får testa dig fram. För att göra det systematiskt och inte missa möjligheter, så ta fram penna o papper och skriv ner EXAKT vilka olika kombinationer du testar.

Här ser du all olika parametrar du kan ge iframe-taggen
http://www.w3schools.com/tags/tag_iframe.asp

Bl.a. har du ingen "marginheight" eller "marginwidth". IE kanske kastar in ett default-värde istället.
Ta också bort mellanslaget mellan "src" och likhetstecknet (spelar ingen roll föör scrollern, men ändå...)
Eftersom du vill ha 100% bredd, så kan du slopa "align"-taggen också.

<iframe src ="nyheter.htm" height="100%" width="100%" scrolling="auto" frameborder="0" align="right"></iframe>

Testa alltså olika kombinationer av doctype-taggar:http://www.w3schools.com/tags/tag_doctype.asp både med och utan själva länken till W3C. Helst ska den ju vara komplett, förstås... Testa t.ex. DTD:n för framesets.

Detta i kombination med olika iframes-parametrar.

Helgen är räddad, eller hur...

Danne

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2004-03-05 15:31

Jo, en sak till:

Du måste ju kolla vad du har gjort med sidan som går in i iframen!
Så här ser det ut där, bl.a.:

<table width="567" height="90%" border="0" align="left" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td width="380" align="left" valign="top" class="nyheter">

Jag tror problemet sitter där: Du har ju satt en bestämd vidd BÅDE på tabellen och cellen. Om iframen är mindre, så blir det ju kaos, eller hur?
Dessutom: align="left" kan du ta bort direkt eftersom det är default ändå.
'height="90%"' kan du också ta bort. "Height" har aldrig funnits som parameter för tabeller (även om det funkar i en del webbläsare) och man kan ju fråga: 90% av vaddå?

Så testa nåt sånt här:
<table width="90%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">

Sen har du två kolumner i tabellen. Eftersom du har en bild som inte kommer att kollapsa som spänner upp den högra kolumnen, så förslår jag att du testar att helt ta bort bredden där och istället skriva "100%" i bredden för den vänstra kolumnen.

Lycka till!
Danne
<td width="100%" align="left" valign="top" class="nyheter">

  • Medlem
  • 2004-03-05 16:17

Fruktansvärt stort tack Danne! Helgen är räddad som sagt. Bara att sätta igång

/majk

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2004-03-05 18:56

Inga problem.
Drick bara inte öl medans du fixar detta.
Om det inte blir knas på koden, så välter man pilsnern över tangentbordet...

  • Medlem
  • 2004-03-07 00:19

Det verkar ha varit marginalen i kombination med doctype som orsakat problemet. Det skulle givetvis kunna ha varit tabellbredderna med men det verkar lugnt.
Tack återigen Danne.

1
Bevaka tråden