v4: Tydligare organisation bakom forumet

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

99mac förändrar och förtydligar organisationen bakom 99mac för att kunna ta snabbare beslut och göra forumlivet lättare för oss medlemmar.

Från och med idag återinför vi ett gammalt begrepp: moderator. Nu undrar ni säkert hur jag kan säga det - moderatorer har väl alltid funnits på 99mac?

Vid lanseringen av 99mac version 3 tog vi bort forumvärdar - en moderator som endast fungerar i ett specifikt forum - och valde att arbeta med seniormoderatorer som är aktiva i alla forum. Tanken var god men ett problem blev att arbetsbelastningen helt enkelt blev alldeles för stor.

Detta är vår nya organisation:

Moderatorer
Ansvarar för ett forum på 99mac och ser till att det finns intressanta diskussioner och att diskussionerna följer våra forumregler. Moderatorn kan oftast svara direkt på frågor eftersom han/hon är specialist inom det område som forumet täcker. Idag har vi ett fåtal moderatorer klara och vi tar gärna emot fler frivilliga. Skicka ett PM till mig med kort presentation av dig och din kompetens inom det forum du vill ansvara för.

Seniormoderator
Fungerar som en vanlig moderator med skillnaden att han/hon är aktiv inom alla forum och ansvarar inte får ett specifikt område. Vi värvar seniormoderator ifrån vår grupp av moderatorer. Normalt sett krävs ungefär ett år som moderator för att bli seniormoderator.

Administrator
Arbetar som en seniormoderator men har mer dessutom ytterligare ansvarsområden som att uppdatera användarnamn, lösenord osv.

I våra nya forumregler är det specifierat att den som känner sig oskyldigt modererad eller påhoppad av en moderator alltid ska vända sig till en seniormoderator för att få rätt i sin sak. Administratörerna har sista ordet i den här typen av beslut.

Dessutom finns ytterligare tre grupper:

Redaktörer
Ansvarar för det redaktionella innehållet på 99mac och skapar dagliga nyheter, reportage och presenterar dom senaste platsannonserna i "MacJobb".

Utvecklare
Personerna bakom denna sajt och alla kommande projekt. Om du är webbdesigner, programmerare med kunskap inom Cocoa, PHP, MySQL eller andra intressanta kunskaper är du varmt välkommen att hjälpa oss att förbättra 99mac ännu mer.
(gå med i gruppen Utvecklare i kontrollpanelen)

Ansvariga för användargrupper
99mac har sex användargrupper fördelade över landet och varje grupp har en gruppansvarig. Dessa personer ansvarar för lokala aktiviteter inom upptagningsområdet och är den som bäst kan svara på frågor kring arrangemang etc.

Vem är vad? Titta i vår aktuella lista över aktiva medlemmar

Vi har redan nio anmälda till Utvecklargruppen, kul!

Vad tyckte ni om ovanstående information? Vettigt?

Ursprungligen av Björnström:

Vad tyckte ni om ovanstående information? Vettigt?

Jag tycker att det verkar helt okej.
Tror att det kommer att fungera bra.

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2004-02-05 01:34

Intressant; det ar vekligen en stor organisation bakom det har forumet...

Börjar likna en sekt detta.

Ursprungligen av Rickard A:

Börjar likna en sekt detta.

Sekt? Ett stort forum kräver många inblandade - vi har alltid haft många moderatorer, utvecklare etc. Denna diskussion är en presentation av människorna bakom 99mac.

Kan tänka mig moderera mitt "gammla" fourm
Videoproduktion. Presentation känns inte som det behövs, då jag var "Guru" och sen "medarbetare" för den delen.

Ursprungligen av Christopher Anderton:

Kan tänka mig moderera mitt "gammla" fourm
Videoproduktion. Presentation känns inte som det behövs, då jag var "Guru" och sen "medarbetare" för den delen.

Välkommen tillbaka

Inom sekter finns det sex, det har jag läst i kvällspressen. Här lyser tack och lov sex med sin frånvaro så någon sekt kan det inte vara...

Jag vet inte om det är bra eller dåligt:)

1
Bevaka tråden