Galna ljudnivåer??

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2004-01-22 21:57

Har ett par funderingar angående ljud.. till att börja med; Jag har en Power Mac G4 933:a å den låter, som bekant, som en äggvisp. Finns det nåt sätt att dämpa ljudet på? Finns väl diverse andra fläktar, men vilka är att rekomendera i så fall? Och hur stor skilnad blir det?

Det andra jag funderade på är hur mycket ett grafik-korts fläkt låter, tänkte främst på 9800 Pro som verkar ganska intressant att införskaffa.. Men med tanke på att datorn låter som den gör nu och om grafik-kortets fläkt låter likadant, då kan jag ju glömma att få sova på nätterna..

Nån som har någon erfarenhet om det här?

Testa och sök först det har skrivit spaltkilometer i det här forumet om problemet som sådant. Sök och du finner!

Visst finns det mycket skrivet. Kylningen är dimentionerad att klara en fullstoppad dator i ett ganska varmt rum. Med svenska temperaturer och burken halvfull s(n)urrar fläktarna onödigt mycket.
1. Lådan är full av rassliga plåtar prova att dämpa dessa och infäsningen av fläkten.
2. Fläkten kan bytas ut mot en tyst panflow eller Pabst fläkt. www.kyla.com och en mängd databutiker har massor av fläktar och prylar för att få ner varvtalet och oljudet. Pro 9800 skall visst låta en hel del fast det kortet verkar vara en overkill på G4 datorer

Ljudskillnaden är enorm från Deltas 70dBA fläkt till Pabst 40dBA
http://www.materiel.be/refroid/120mmfans_2/page1.php

http://www.overclockers.se/catalog/frame.php

http://www.xlr8yourmac.com/systems/g4_mirrored_drive_doors/noise_reduction/g4_ddr_noise_reduction.html

http://www.g4noise.com/

  • Oregistrerad
  • 2004-01-24 19:21

oki then ska kika på sidorna å se om jag kan hitta nåt sjyst.. tack för hjälpen!

overkill? onödigt bra alltså? men det finns ju inget annat vettigt kort till min burk these days(?) det snäppet mesigare är ju 9000 Pro, men det är väl lite klent.. 9600 Pro hade kanske varit perfekt, men tror inte det finns.. förslag?

1
Bevaka tråden