Fontshop i konkurs

Tråden skapades och har fått 9 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2004-01-22 16:50

<img src=http://99mac.se/testlabbet/istvans_bilder/fontshopkk.gif>

UPPDATERAD:Typsnittsspecialisten Fontshop i Stockholm försattes strax före jul i konkurs vid Stockholm Tingsrätt men fortsätter med nya ägare.

David Chaves som arbetat på Fontshop sedan 1991 säger till 99mac att konkursen är en följd av flera svåra år för reklambranschen. Han arbetar trots konkursen på som vanligt och företagets telefon och webplats är fortfarande öppna. Förhandlingar med Accordcentralen har under torsdagen resulterat i att verksamheten fortsätter med nya ägare. Förhoppningen är att företaget sin nya regi ska fortsätta så att kunder och leverantörer i minsta möjliga mån ska drabbas.

Senast redigerat 2004-01-22 21:20

Utomordentligt trist om Fontshop försvinner, en riktig specialist med ovärderliga kunskaper inom området.

  • Oregistrerad
  • 2004-01-23 08:43

Håller med. Fontshop har hjälpt till med att skaffa nya fonter, lagat och ritat om fonter när det funnits behov. Supertrist för dem hur som helst. Hoppas det löser sig!

D.

Tur man är trogen kund ivarjefall. Vet ju de som bara shoppar typsnitt på nätet numera.

Jag vill nog säga att det vore fint att kunna beställa typsnitt på nätet från fontshop. Det skulle förmodligen öka tillströmningen. Kan inte vid en snabb titt se att det går.

  • Oregistrerad
  • 2004-01-24 14:20

Ja, jag är en "sån" som bara handlar typsnitt på nätet. Vad är felet med det? Om någon annan erbjuder smartare tjänster såsom att testa typsnitt direkt, ett enormt utbud, möjligheten att ladda upp bilder för att ta redan på vilket typsnitt man söker och dessutom till oslagbart pris nu när dollarn är låg, varför då egentligen handla via telefon? Ska man överleva måste man ju hänga med (tänker då främst på tjänsterna som ökar kundnyttan).

Trodde iofs att fontshop överlever på de stora byråerna och tryckerierna och att de är väl inarbetade i branschen.

Edit: stavfel... för mycket vin

Senast redigerat 2004-01-24 18:06

Jag tycker man skall stödja företag med mycket hög kompetens. Visst det har hänt jag har köpt typsnitt på annat håll med, men jag återkommer hela tiden. För det finns ingen som har så bra koll på vad som gäller!

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2004-01-26 17:14

Det är tråkigt, men jag håller med om att jag köpt från dem oftare om man kunnat beställa vid webben. Vill jag fråga så kan jag gärna ringa.

Desstom anser jag att det är jag som formgivare som ska ha superkoll och "veta vad som gäller" både typografiskt, form och tekniskt tänkt.

Och så finns de kvar ändå Apropå det vill jag bara berätta om en otroligt kompetent webbplats, Ourtype som väl använder flash och gör det väldigt roligt att handla online.

Även om man som formgivare har bra koll, så finns det ju flertal olika skärningar ifrån olika bolag. Speciellt då man har gamla designprofiler som skall fixas till. Hade ett mindre h****e att löse ett projekt. Men fick hjälp som tur var!

Förresten, sen brukar jag maila och få hjälp på det viset. Det tycker jag är smidigast!

1
Bevaka tråden