En cube på ingång - vad behövs ?

Tråden skapades och har fått 9 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

jag har troligen en Cube på ingång. Världen är i harmoni och jag inser raskt att den ska få ersätta min PB12 på skrivbordet. Frågan är bara...

1. Hur pass vasst grafikkort kan man stoppa i, som stödjer exempelvis dubbla platta skärmar i 1280x1024, utan att kortet har en fläkt?

2. Hur pass snabb processoruppgradering kan man montera in utan att bullernivån från maskinen ökar markant ?

3. Hur pass mycket minne kan man putta i en Cube? Och vilken typ av minne är det som ska sitta i? PC100, PC133 ?

4. rekommendationer på hårddisk och sånt ? Åter igen, maskinen måste vara så tyst som möjligt, jag hatar buller.

tack på förhand.

  • Medlem
  • 2004-01-18 00:28

2) G4 800 MHz utan fläkt
4) Seagate eller Hitachi

  • Medlem
  • International user
  • 2004-01-18 01:35

1) Utan fläkt blir nog tight med dina krav. Jag vet inte om ett Radeon 9000 får plats i kuben men det är väl en rimlig aspirant till platsen annars. Om det får plats ett kort med fläkt går det att åstakomma tystnad genom att ersätta kortets fläkt med en lyxvariant med låg ljudnivå.

3) 1.5GB ram går fint. http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=58776

4) Seagate Barracuda 7200.V 120GB. Tystare disk än så finner du inte idag,
större disk kräver formatering i annan maskin.

Allmän info finner du här:
http://www.info.apple.com/usen/g4cube/

Buckner har satt in en G4 1.2GHz i en Cube, den krävde en liten fläkt. Men ljudnivån ökade inte mycket enligt honom, du kan ju PM:a honom och fråga lite mer ingående. Om du bara använder Cuben som den är, med 450MHz så är det ju en nedgradering från PB 12" så du bör uppgradera

jag kollade på cubeowner.com och där finns ett stort antal mer eller mindre kreativa modifikationer av cube:n för att kylningen ska bli bättre. Ett exempel var att montera en liten fläkt undertill som jag tänkte testa när jag fått hem maskinen och uppgraderat den lite.

Jag har moddat mitt grafikkort "TI4600" med en fläktlös kylfläns och det fungerar kanon temperaturen ligger stadigt på ca 55 grader. Dock är kylflänsen lite stor så det kan vara problem med att få plats med just den modellen i en Cube; http://www.zalman.co.kr/english/product/ZM80C-HP.htm

Mer info finns att läsa i den här tråden;
http://99mac.se/forum/showthread.php?s=&threadid=36655

  • Oregistrerad
  • 2004-01-18 15:47

Jag monterade loss fläkten på standard-radeonkortet i min kub och limmade på en Zalman ZM17CU istället. Detta krävde iofs en del modifikationer av kylflänsen (plus en vända i frysen för grafikkortet), men funkar hur bra som helst. Kanske funkar detta på nyare kort också?

För att ytterligare minska bullernivån från kuben, köp transparenta gummipluppar på Clas Ohlson och ställ den på dem. Dämpar sekundära vibrationer/resonans väldigt bra.

3. Minnesbussarna är "bara" pc100, men som du kanske vet så är pc133-minnen billigare, och det kommer att fungera alldeles utmärkt. Ta reda på bara om det är några speciella utrymmeskrav (höjd) för minnena. Jag kan tänka mig att kuben är trång även för minnena.

  • Medlem
  • International user
  • 2004-01-18 21:00

35mm minneshöjd stod det väl på apples supportsidor om jag inte minns fel? Det går att läsa vilken maxhöjd de får ha i alla fall. Och, ja det är begränsat med utrymme för dem.

1
Bevaka tråden