Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Corel Graphics Suite 12 inte till Mac

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

<center><img src=http://www.corel.com/futuretense_cs/ccurl/coreldraw_graphics_suite_12_3d_en_com_win_mac.GIF border=0></center>

CorelDRAW Graphics Suite 12 har lanserats. Paketet innehåller CorelDRAW för vektorgrafik, Corel PHOTO-PAINT för pixelgrafik och Corel R.A.V.E. 3 multimedia liknande Flash.

Det kommer dock inte att dyka upp någon Mac-version. Detta kan man läsa idag på Svenska MacWorld. Corels styrelseordförande Derek Burney bekräftar uppgifterna. Anledningen är att efterfrågan är för liten.

Mats Börjesson tipsade, samt att Ingemar Ragnemalm var uppmärksam och påpekar att detta inte rör utvecklingen av andra Corel-produkter som Painter.

Tråkigt att Abobe och Macromedia blir ännu mer dominerande på marknaden. Corel hade ett paket med funktioner som räcker för de flesta och ett konkurrenskraftigt pris.

Och på Appleturns - http://www.appleturns.com - omröstning "Vote Early, Vote Often" angående detta är två av alternativen:

"This is the biggest blow to the Mac community since that one time back in '99 when Phil Schiller couldn't find his car keys for almost ten minutes:"

... och ...

"I'm shocked that Corel would cancel a Mac product-- but not as shocked as I am that when I let go of this pencil, it falls on the floor!"

Corel... Har den firman någonsin gjort något vettigt?

  • Medlem
  • 2004-01-16 23:09
Citat:

Skrevs ursprungligen av Sportmössa
Corel... Har den firman någonsin gjort något vettigt?

Har du provat Corel suite?

Enda anledningen till att de lägger ned det är att folk piratar Adobe's program och struntar i att köpa något billigare och i många avseenden lika bra, och i vissa fall bättre.

Tyvärr är vektorfilskompatibiliteten inte hundraprocentig, men det räcker nog till de flesta.

  • Oregistrerad
  • 2004-01-17 01:19

Hmm.. vad skumt. när jag klickade på länken till den här tråden på förstasidan hamnade jag först på macworld.. där stod det "artikeln kan inte hittas".. ehh?

  • Oregistrerad
  • 2004-01-17 01:23

Jag har faktiskt aldrig fått frågan "kör du corel?" eller någonsin sett någon använda Corels program.. det är ju som att det inte ens existerar..

Jag har provat Corel GS 11 och det är inte alls dåligt. Men jag har inte hårdtestat det eftersom jag som de flesta andra använder Adobe och Macromedia på jobbet. Många är nog lite "rädda" att använda ett alternativt paket för professionell användning. Jag kan inte uttala mig om det skulle bli problem med kompabilitet osv, men det går definitivt att jobba med programmen.

Corel GS 11 kosta 5400 kr och det är enligt mig prisvärt om man ändå inte riktigt behöver Adobe/Macromedia-produkter.

1
Bevaka tråden