Hur lägga in skrivbordsbild via terminalen?

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Tjena!

Sitter med HP-UX på jobbet och en ganska låst användarnivå. Skrivbordbilder kan inte läggas in via fönsterhanteraren CDE (motsvarigheten till macens Finder och Aqua) annat än sura gamla mönster som påminner om Mac OS 7.

Har någon något trevligt terminalkommando som kanske skulle funka även i HP-UX? Jag kan ju naturligtvis lägga in bild-filer i min hemmakatalog att länka till. Tror ni att HP-UX har något speciellt systembildformat (på samma sätt som macen ofta har ".PICT" eller ".PCT")?

Även om ni kan ett kommando för macen/FreeBSD så kanske det går att komma fram till hur det ska se ut för HP-UX?

Tack på förhand.
mvh/A

Vet inte hur CDE fungerar, men skrivbordsmiljöerna brukar lösa (eller inte lösa) problemet med skrivbordsbakgrunder på 2 sätt:

1. Ett fönster som är lika stort som hela skärmen läggs över X11-rootfönstret så att X-bakgrunden döljs. Skrivbordsbakgrunden väljs då genom egna rutiner i skrivbordsmiljön. KDE (och WindowMaker?) gör på det sättet.

2. X-bakgrunden används i stället rakt av. Skrivbordsbakgrunden sätts då genom att använda något av de program som byter färg/mönster på X-rootfönstret.

Om det är som i fall 2 så är det ganska enkelt att kringgå CDE:s egen hantering av skrivbordsbakgrunden. I princip alla *nix-system med en X11-server har programmet xsetroot, som kan ändra bakgrunden till en solid färg eller en bitmapp (som måste vara i xpm-format, X-världens motsvarighet till bmp och pict). Om du i stället vill ha lite roligare bakgrundsbilder kan du i stället använda något av programmen xv (kommersiellt) eller xloadimage (fritt) för att välja bakgrund. Man-sidorna för xsetroot, xv eller xloadimage förklarar precis hur du ska gå till väga.

Senast redigerat 2004-01-13 20:03
1
Bevaka tråden