Radeon9800 för Powermac G5

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Vart kan man köpa ett sådant "billigt" ?
De 5000:- vanliga 128MB kortet kostar känns inte så angeläget att betala då tillomed nya SE 256MB versionen borde kosta runt 469$ enligt ATI.
Jag har redan ett 9800Pro till PC också, så alternativet är att lösa hur man ska flasha det, såg att det var en kille som arbetade på det, men inte lyckats ännu.
Vore ju bäst att bara kunna flytta det kort man redan har, får ju inte så mycket för det begagnad ändå.

SE korten ska du INTE köpa. Dom använder bara halva GPUn och är helt cripplade.

Nix, Macversionen är precis som 9800Pro förutom att det är mera minne och att den numera supportar 8x AGP, vilket bara BTO versionen gjort tidigare.

Alright, nu går det "hacka" PCversionen så den fungerar i Mac, men det är lite hardcore:

http://www.techseekers.net/modules.php?name=Reviews&file=index&rop=showcontent&id=72

Så, ställer någon upp och skänker mig ett R7000 ?

  • Medlem
  • International user
  • 2004-01-15 01:51

ATI har ju släppt en ny version av 9800 Pro med 256MB VRAM och S-Video, ADC och DVI anslutning bak på kortet.

Det var en väldans diskussion kring detta tidigare. Men nu finns altså kortet som många saknade då.

Konverteringen av kortet var ju lite mer hardcore än i vanliga fall. Känns lite tufft att flytta EPROM mha. hetluftspistol på ett kort i den prisklassen!

Resultatet var ju dock lysande. Eric Murphy tycks veta vad han håller på med i alla fall. Lite småteknisk skulle man kanske kunna säga.

  • Medlem
  • 2004-01-22 20:02

Ska man vara lite moralisk så är det ur mac-synpunkt ganska dumt att flasha om ett PC-kort med Mac-firmware. Man kan ju tycka att ATi tjänar lika mkt på ett PC-kort som ett Mac-kort.

I vanliga fall har jag inget att invända mot piratkopiering etc men i det här fallet gör man Mac-communityt en otjänst i och med att ATi (och även nVidia får man förmoda) har helt separat utvecklingsgrupper för firmware/drivrutiner för Mac och PC. Dvs, skulle alla köpa PC-kort och flasha till Mac så skulle snart Mac-divisionen inte få in några pengar/inte registrera någon försäljing och i förlängningen skulle därmed ATi etc upphöra med tillverkning av Mac-kort.

Visst, lite hårdraget men ändå värt att tänka på om man vill ha ett bättre utbud av Mac-produkter.

Att det faktiskt krävs avsevärda modifieringar av firmware för att ett kort ska funka på Mac är ju lite synd men det har ju historiska anledningar

1
Bevaka tråden