Förvånats värt många fel på PowerMac G5

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Det är väldigt många här på forumet som har påpekat fel eller konstigt beteende på sina PowerMac G5, allt från små fel med snabbt fix som kan ordnas upp det till allvarliga och stora fel på sina maskiner!

Kan detta bero på att Apple har gåt ner i kvalité på datordelarna eller vad tro ni?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2004-01-07 16:02

Ja, men det är kanske inte i första hand beroende på kostnadsbesparingar utan nog snarare på att de kanske blivit lite för ivriga på att släppa nya modeller av deras datorer. Ett exempel är de otaliga problem som AlPB 15" dras med.

En annan orsak är kanske att bra design inte alltid leder till hållbara prylar. T ex strömadaptern till de bärbara dras med kortslutningsproblem som troligen beror på att sladden är underdimensionerad (men smidig).

Är heller inte helt övertygad om att vare sig Ti eller Al är det bästa valet av material vid bygge av bärbara, även om det är "häftigt" med dessa material.

Tror att Apple har haft stora problem med sin QA, åtminstone jmf med vad man kan förvänta sig. Tror Apple är medvetna om problemet och kommer att lösa det illa kvickt, om det inte redan har gjort det.

Hur vanligt är det att nya Powerbookarna blir skeva?

Aluminium är väl inte alltför smart eftersom metall expanderar sig beroende på temperatur och en bärbar dator blir ju lätt varm och kall ganska fort.

1
Bevaka tråden