OSX på x86?

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Såg att Darwin finns för x86. (http://www.opendarwin.org). Betyder detta att det utan mycket jobb (för Apple) skulle gå att porta hela MacOS X till x86 om de ville? Hur mycket av den övriga koden (Aqua, etc) är hårdvaruberoende och hur mycket hanteras genom Darwin?

hehe, ett gammalt men roligt ämne.

Ingen vet väl egentligen hur mycket av aqua osv som finns för x86, jag tror personligen tror att apple har en ganska uptodate version av osx rullandes på x86 nånstans i en bunker i Cupertino.
Om inte dom har längre så hadde dom nog när det såg som mörkast ut med motorola.

Det vore ju nästan konstigt annars; om det nu är så att det har skrivit aqua så det är relativt portningsbart, varför då inte underhålla denna? just in case och och i R&D syften liksom.
...Precis som MS har en ppc version av windows (som väl finns att köpa?).

Rätt intressant detta eftersom Microsoft läcker som ett såll så fort något hemligt program finns internt, medans med Apple så är det vattentätt där inget läcker ut.

Kod som går att porta lätt håller också ofta hög kvalitet.

Ciryon

Någon nämnde någonstans (exakta källor, eller hur?) att det kan ha stora fördelar när man felsöker kod att ha den rullande på två olika arkitekturer, vilket kanske gör det mer troligt att versionen verkligen finns. Samtidigt inger det mig en stor känsla av myt.

Marklar var det väl som x86-versionen skulle kallas för?

Citat:

Skrevs ursprungligen av Likvid:
Rätt intressant detta eftersom Microsoft läcker som ett såll så fort något hemligt program finns internt, medans med Apple så är det vattentätt där inget läcker ut.

Det beror nog på att Apples företagsanda bygger (kanske) på inte så lite sekteristisk "vi-känsla". Jobs har ju varit i Indien...

1
Bevaka tråden