• Medlem
  • Göteborg
  • 2004-01-03 22:52

Föreningen GotaMac i Göteborg startar en mer avancerad användargrupp. David Remahl med flera bjuder in till en första träff kombinerat med keynote nu på tisdag, med reservation för lokalproblem.

Eftersom det är David som är ansvarig för det (men som har glömt sitt login här på 99mac) skriver jag inte mer utan hänvisar helt enkelt till hans sidor:

GotaMac
GotaMacAdvanced

Enligt David är alla hjärtligt välkomna, även de som inte är medlemmar i Got-a-Mac för tillfället.

Citat från sidorna:
Om föreningen
"Got-a-Mac är en ideell förening vars syfte är att vara träffpunkt för användare av Apple Macintosh-datorer. Vi är cirka 250 medlemmar, från nybörjare till dataproffs, med verksamhet inom många olika områden så som företag, skolor och privat i hemmet. Flertalet av våra medlemmarna finns i göteborgsområdet men spridningen är stor och vi har även ett antal medlemmar spridda över hela världen."

Varför GotaMacAdvanced?
Det har sedan en tid tillbaka visat sig att det finns en grupp användare som MUGen GaM inte riktigt tillfredsställer. Nybörjare och medelålders "intermediate"-användare får mycket utbyte av föreningen genom kunskap på epostlista/hemsida, de månatliga medlemsmötena och infobladet. Detta beror i hög grad på att föreningen består till stor del av liksinnade personer.

Då och då kommer mer avancerade och yngre besökare på Got-a-Mac-mötena. Tyvärr är återbesöksfrekvensen inte så hög, eftersom många tröttnar på att den nivå som dominerar många möten ligger långt under den egna kunskapsnivån och datorvanan.

I somras föddes idén att ta tag i problemet och hitta på något intressant för avancerade användare med "yngre" intressen. På grund av tidsbrist och prioriteringar har det inte blivit något av med den tanken under hösten, men nu tänkte vi se om vi inte kunde arrangera något.

Läs mer på GotaMacAdvanced