Nyårskrönika 2003

Tråden skapades och har fått 34 svar. Det senaste inlägget skrevs .

<img src=/nyhetsbilder/champagne.gif border=0>

Björnströms Nyårskrönika 2003

Just nu är det minus 15,5 grader utomhus och jag sitter i vardagsrummet i familjen Nilssons villa. Radio Jämtland har nyårsspecial och i köket är det full aktivitet inför kvällens partaj. Jag och Maria åker in till Östersund ikväll för att gå på stor nyårsfest med 125 inbjudna. Cigarr och en liten flaska Bollinger ingår i förberedelserna.

Jag tänkte berätta lite mer om hur julen varit och tänkte avsluta med lite tankar kring vårt gemensamma 2004 för 99mac.

Julen har alltid inneburit en massa resande för mig och så blev det även i år. Pappa är numera Göteborgare och min flickvän Maria åker alltid hem till Föllinge över Jul - cirka 66 mil norr om Stockholm. Dessutom brukar mitt gamla grabbgäng försöka träffas minst två gånger per år och i år innebar det herrmiddag i Färjestaden på Öland lördagen innan Jul. En snabb uträkning gav att det skulle vara närmare att köra bil till norra Italien än att uppfylla alla dessa önskemål: det blev ingen herrmiddag för mig.

Dagen innan julafton föll snöflingor över Göteborg och vi trodde att vi skulle få fira en vit jul, ett halvt dygn senare föll regnet och sköljde bort en del av julkänslan. Även om det är mysigt med julmat och presenter tror jag att jag lika gärna skulle kunna fira julen på en exotisk ö i värmen. Jag är övertygad om att detta förändras den dag då man får egna barn som vill träffa tomten.

Under veckan kring Jul fick jag väldigt gott om tid att slappna av och fundera över året som har gått och vad man skulle kunna förändra nästa år. Ur dessa funderingar skapade jag några nyårslöften som jag ska försöka efterleva:

1. Jag ska bli tydligare. Tyvärr har jag en förmåga att säga "jag ska" istället för "jag skulle vilja" vilket kan skapa lite frågetecken ibland. Jag skulle vilja förbättra mig på denna punkt. Dessutom tänker jag försöka sluta diskutera affärer och arbete med folk, många uppskattar inte "entreprenörsandan" i Sverige. Kanske ska jag börja kalla mig för frilansjournalist istället?

2. Planering. Vi lever i en föränderlig värld och jag tycker det är svårt att planera händelser flera månad i förväg. Det gör mig naturligtvis svårare att leva och arbeta med. Jag har faktiskt redan lagt planering för första halvåret 2004, det blir en utmaning att följa den!

3. Stil. Jag har blivit lite väl bekväm med mig själv och börjat bry mig mindre om utseende och stil. Det vill jag förändra under nästa år även om det svider i plånboken.

Det hade varit kul att höra vad ni har lovat er själva och omgivningen inför 2004, skriv gärna ett inlägg nedan!

I en separat krönika tror jag att andra 99mac-medarbetare kommer berätta om allt som hänt under 2003 i Macvärlden och på 99mac. Vi har blivit ungefär dubbelt så många på ett år, det är ju ett tecken på att vi gjort ett hyggligt jobb. Vad är då planerna för 2004?

- Ny organisation bakom 99mac, Detta är något som diskuterats under en lång tid och för någon vecka sedan sa det "klick!". Vi kommer berätta mer om detta i början på nästa år - mina tankar på att 99mac ska drivas av medlemmarna kommer nog vara förverkligade inom några månader.

- Det blir en relativt stor uppgradering av hemsida och forum när vi lanserar 99mac version 4.0. Jag ser verkligen fram emot det.

- Fler nyhetsreportage och arrangemang, två saker som alla medlemmar uppskattar.

- En tydlig övergång ifrån att endast uppfattas som en internetsida/forum till en verklig organisation som samlar många macanvändare och arbetar för gemensamma mål. Möjligheterna är enorma om man börjar fundera, eller hur?

Vi börjar 2004 med flera roliga händelser: MacWorld Expo 2004 där 99mac finns på plats och tar bilder och gör ett reportage - en liten Expovaka där vi alla diskuterar vad som har lanserats samt att vi passerar 300k gränsen några dagar in på nyåret.

Nu börjar det bli dags att titta på garderoben och fixa till sig. Jag hoppas att ni alla får en väldigt trevlig nyårsafton. Skriv gärna en rad och berätta hur dina planer ser ut för kvällen.

Gott nytt år på er allihopa!

Ser ut som om 2004 kommer bli ett spännande macår med bla. förändringar på 99mac.
Gott nytt år!

//Kristofer

Själv har jag bland annat lovat mig själv att sluta köpa alla prylar som väcker mitt habegär. De får inte plats längre...

Gott Nytt, allesamman!

Har också lovat mig själv att sluta lägga pengar på annat än studielitteratur, mat och skivor. Jag har en mac nu, det räcker så. Min Palm V, ärvd av bror, och min T28 håller än. Jag behöver faktiskt inte några nyare grejer. Faktiskt.

Sen ska jag sluta äta godis och kanske raka/klippa mig oftare.

 • Medlem
 • Göteborg
 • 2003-12-31 14:40

GOTT NYTT SLUT och GOTT NYTT ÅR till dig Martin och hela 99 mac :company.. gang...

Jag har lovat mig själv att ta hand om och ge mer tid åt mina närmaste dvs.. min fru och två barn.... you only live ones ..... or ???????

Samtidigt är det som alltid i helgtider: Borta bra men hemma bäst. eller hur Martin ?

Ditt första nyårslöfte kan alltså tolkas som att du "skulle vilja" bli tydligare?

Själv har jag inte tänkt ut några nyårslöften, det innebär inte nödvändigtvis att jag inte har några sidor som behöver förbättras, bara att jag inte orkar ta tag i det!

Gott nytt år!

Nu är kostymen på - backåtslicket fixerat och glatt humör!

Jag loggar ur för sista gången i år och hoppas att vi ses nästa år här på 99mac

Citat:

Skrevs ursprungligen av Magnus Krantz
Ditt första nyårslöfte kan alltså tolkas som att du "skulle vilja" bli tydligare?

Haha - du ser, jag gjorde det igen!

 • Medlem
 • Göteborg
 • 2003-12-31 16:42

Själv skall jag tillbringa årets sista timmar med matlagning tillsammans med familjen & goda vänner...

rökt lax med palsternack & pepparrots puré på havrekaka
Coca-cola kokt skinka med süpercreamy potatisgratäng
(valrhona) chokladkopp med citronsorbé

Champagne
Rödvin
Port

Gott slut!

 • Avstängd
 • 2003-12-31 18:38

k thx. bry.

 • Oregistrerad
 • 2003-12-31 20:17

Gott nytt år på er!
Tack Björnström och C/O + alla medlemar för ett mycket bra år här på 99mac!
Ska parta vidare, men ha det kanon.

Med vänliga hälsningar, Patrik Johansson

 • Medlem
 • Ängelholm
 • 2003-12-31 20:40

Merri no jer! ål nörds.
Tack för all hjälp jag fått under 2003. Jag har blivit en mycke bättre användare av min iBook och hon mår jättebra.
Ser fram mot ett nytt år.

 • Oregistrerad
 • 2003-12-31 22:49

Får väl också passa på att önska er alla ett gott nytt år!

 • Oregistrerad
 • 2003-12-31 22:50

Gott nytt år alla goa plattformsanvändare (man vill ju va politiskt korrekt en kväll som denna )
Stort tack till hela 99 crewet som höjjer en liten del av min vardag med detta eminenta forum!
tack!
6:e januari kommer den riktiga tomten!!

Har ju inte varit här och önskat er alla ett

GOTT NYTT ÅR

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2004-01-01 00:25

Gott nytt år!

Konstigt inga inlägg på 25 minuter!:D

GOTT NYTT ÅR! Här är det några timmar kvar dock...

Ett nytt spännande år ligger framför oss och jag tror detta forum kommer att servra Mac-sverige med samma goda info som under det år som gått.

Just nu har kvällen/nattten tagit slut här och det är dags att krypa till kojs. Lite svårt att varva ner just nu pga av all god mat (dricka), musik och sällskap. Hoppas grannarna kan slappna av nu.

Mitt nyårslöfte till forumet:
Som redaktör ska jag försöka skriva mer än vad jag hunnit med sedan starten med redaktörer. Det har varit ett hektiskt avslut på året för min del, som det säkert vartit för många andra.

När ledigheten som jag tagit ut är över ska våra 4 Macar på jobbet gå över till 10.3. Adobe-programmen ska upp till CS-version, ny RIP, ny Quark och en massa annat spännande. De nya produkterna står och väntar på kontoret.

Jag ser fram emot ett nytt år med er 99mac-medlemmar, och jag vet att mycket kul kommer att hända under året.

(BTW: detta inlägg tog ett tag att skriva, jag vet inte vad det är som gör att jag missar tangenterna hela tiden, hick! ):cool:

Gott Nytt År till Martin, männen (och kvinnorna?) bakom bästa forumet!

 • Medlem
 • Dödskallegrottan
 • 2004-01-01 12:13

Gott nytt år! Är precis hemkommen från en stuga i skogen där jag tillbringade min nyårsafton. Tycker det är välgörande att få dra sig undan stoj och stim ibland. Ska försöka göra det oftare under det kommande året. Kan dock bli svårt med tanke på att jag skall bli far i vår.

Tack för all hjälp och PAX ET BONUM!

dagen efter! loggar in via GPRS på min handdator/telefon. dags för frukost!

Citat:

Skrevs ursprungligen av Björnström
Julen har alltid inneburit en massa resande för mig och så blev det även i år. Pappa är numera Göteborgare och min flickvän Maria åker alltid hem till Föllinge över Jul - cirka 66 mil norr om Stockholm. Dessutom brukar mitt gamla grabbgäng försöka träffas minst två gånger per år och i år innebar det herrmiddag i Färjestaden på Öland lördagen innan Jul. En snabb uträkning gav att det skulle vara närmare att köra bil till norra Italien än att uppfylla alla dessa önskemål: det blev ingen herrmiddag för mig.

Nämen Mattin! Hu kunne du välja bort middan i Fäjestan och åka ti Nåland istället? Skäpning!

Go fotsättning på nya året allesammens!

Hair of the dog... åhh... tur det bara är nyårs en gång per år...

Tack för förra året kära vänner. Ett stort Mac-år var det. Detta kommer bli större.

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2004-01-01 16:10

Väntar smått den 15:e och antar att det kommer att påverka mitt 2004 i stor utsträckning.

Annars skall jag ner under 90 kg. Det är ett löfte att det skall vara min målsättning (Det är viktigt att vara tydlig!)

Kramar, Ylan, som precis fått besked om att det verkar som att jag skall få Bostream Scream!! Det känns segt att sitta på modem,

Vaknade nu typ. Den excellenta maten Pizza passar väl in denna dag

 • Medlem
 • 2004-01-01 20:00
Citat:

Skrevs ursprungligen av Christopher Anderton
Vaknade nu typ. Den excellenta maten Pizza passar väl in denna dag

Det blev ett lyxmål på Big Boy + extra lökringar och vitlösdip. Summa 81:-

Det var värt varenda öre...

 • Oregistrerad
 • 2004-01-02 00:45

Jag ser fram emot ett fint år på 99mac. Jag spenderar oroväckande mycket tid här...

Gott nytt år.

 • Medlem
 • 2004-01-02 03:06

31 dec 2004 ska jag inte längre vara decitonnare. Kan nu någon vänligen radera tråden så jag inte blir i onödan citerad om nästan ett år?

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2004-01-02 07:40
Citat:

Skrevs ursprungligen av orat
31 dec 2004 ska jag inte längre vara decitonnare. Kan nu någon vänligen radera tråden så jag inte blir i onödan citerad om nästan ett år?

Jag ligger i skrivande stund och sniffar på titeln!

Vänligen, Ylan, som härmed högtidligen svär att inte citera Orat i onödan om nästan ett år

 • Medlem
 • Ängelholm
 • 2004-01-02 08:18

Min fru sa till mig att försöka att minska min tid framför datorn det här året. Gudars skymning! går det? Ja, ja, jag får väll försöka då, men jag låvar inget.

Men jag ska försöka gå ner 10 kilo. Okej då! Jag SKA gå ner 10 kilo. Är det någon som vet hur långt "skakminne" det är på Palm T3? Har tänkt köpa en sån, så jag har en dator med mig i joggingspåret.

Bevaka tråden