Bra bokföringsprogram

Tråden skapades och har fått 19 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!

Är det någon som kan rekommendera ett bra bokföringsprogram?

Mycket tacksam för svar!

/Maria

 • Oregistrerad
 • 2003-11-27 12:35

Jag är egenföretagare och använder Montania StepOne nxt. Finns för OSX, fungerar och är billigt. Montania har inte längre något deklarationsprogram utan hänvisar till Hogia. Tyvärr visar de inget intresse för OSX.
För de med krav på större ekonomisystem har Montania mer kompletta lösningar. Hansa lär också ha bra ekonomisystem för OSX.

Själv kompletterar jag med Excel för kontroll av likviditet, budget och annat där jag vill ha bättre överblick och egna anpassningar.

Bokföringsprogram är ett nödvändigt ont enligt mig. Enda kravet är att det är enkelt billigt och gör att jag uppfyller lagens krav.

Hej Stefan!

Tack för tipset! Jag har laddat ner en demoversion, och ska titta på den.

/Maria

Stelvio som är ett bra bokföringsprogram finns här:
http://www.ct.se/demo.html

Hej Thomas!

Jag tackar även för detta tips!

/Maria

 • Oregistrerad
 • 2003-11-27 13:33

Maria,
skriv gärna ett inlägg om hur utvärderingen utfaller. Kan vara bra för andra att veta - ett anspråkslöst minitest utifrån dina behov.

 • Medlem
 • Enköping
 • 2003-11-28 00:15

Jag har just bokat Föreningssparbankens E-bokföring. Man slipper program, med kostnader, krav på backup osv. Konteringen blir direkt "automatiskt" kopplad till kontohändelserna, så hanterar man mest in- och utgående fakturor behöver man inte kontera manuellt., Plattformsoberoende, liksom oberoende av vilken dator man råkar sitta på. Kostar ca 300 kr/mån.
/Mats

 • Medlem
 • Uddevalla
 • 2003-11-28 22:12

Jag använder Postgiro företag och då får du med E-redovisning.

Jag inte använt detta själv eftersom jag har en revisor men detta kostar inte mer än 375 spänn per år.

Man loggar in via nätet och sköter allt därifrån

Demo's till både epostgirot och eredovisning:
http://www.postgirot.se/foretag

Hej allihopa!

Jag har tagit en titt på Montanias program StepOne Bokföring nxt (som Stefan var snäll och tipsade om). Jag laddade ner en gratis demoversion och fick en mycket bra handledning att följa för att se en del av programmets funktioner. Jag kan inte göra annat än att ge programmet ett mycket bra betyg. Visserligen har jag viss kunskap om bokföring sedan tidigare, men jag uppfattar programmet som mycket lätthanterligt även för en novis. Vill man flytta uppgifter mellan en Mac och en PC så ska det fungera bra. Jag kommer troligen att införskaffa programmet inom en snar framtid.

Tack ändå, "matteth" och "skatan", för era tips!

/Maria

http://www.mekong.se

Och här har ni direktlänken:

http://www.montania.se/bokforing/?page_id=8

/Maria

 • Medlem
 • 2003-12-02 11:57

Ang bokföringsprogram:
Köp inget ifrån http://www.spcs.se/ den ledande leverantören av bokföringsprogram i Sverige. Export, import, spara och läs på annan dator fungerar inte eller halvt.

 • Medlem
 • Malmö
 • 2003-12-03 00:13

Efter att ha letat i 2-3 år efter nåt nytt så tror jag att jag bestämt mig för attt satsa på Visma Global (f.d. Rubicon). Den kommer köras på en Windows Server 2003 med Terminal Server så att jag kan sitta på min Powerbook och använda Remote Desktop och de andra i bygget kan fortsätta köra Windows.

Visma har köpt SPCS för kundregistrets skull och kommer kasta ut SPCS egna gamla skräpprogram. SPCS har börjat sälja Avendo Business som bygger på samma plattform som Visma Global men är rejält nerbantad för att hålla ett lågt pris (saknar bland annat offert-funktion).

Visma Global känns som det från början mest öppna systemet jag provat. Man kan spara ut (och läsa in) alla register som CSV-textfiler om man så vill för att föra över till andra system. Det går att läsa läsa ur och skriva i alla tabeller direkt i SQL databasen för den som vill trolla till det ordentligt.

Prislappen för Visma Global är dock för stor för ett litet företag med kanske 1-2 personer.

 • Oregistrerad
 • 2003-12-19 11:34

En potentiell Switcher som jag känner kör Hogia, och oroar sig vad som händer om han flyttar till Mac. Jag har berättat om VPC men finns det ingen möjlighet att föra över Hogiadata till Mac, förslagsvis StepOne?

 • Oregistrerad
 • 2004-01-12 21:26

Det var någon som sa att Stelvio var bättre än Montania. Är det någon annan som har någon uppfattning?

Jag funderar på komplett adminlösning med både faktuering och bokföring. Vad rekomenderas?

http://www.ct.se/

Citat:

Skrevs ursprungligen av jakob
Det var någon som sa att Stelvio var bättre än Montania. Är det någon annan som har någon uppfattning?

Jag funderar på komplett adminlösning med både faktuering och bokföring. Vad rekomenderas?

http://www.ct.se/

Jag är av den åsikten att Finhansa/FirstOffice är bättre än de tidigare nämda. Har personligen använt det i över 7 år. Ett flexibelt och bra konstruerat fakturerings och bokföringsprogram. Det hand har valutor mycket bra och är en av de få bokföringsprogram som kan klara sig utan direkta uppdateringar under många år.

http://www.hansaworld.com/

 • Medlem
 • 2004-01-28 18:41
Citat:

Skrevs ursprungligen av mekong
Hej allihopa!

...

/Maria

http://www.mekong.se

Lite reklam är ju aldrig fel! Är det möjligen sockerkaka med burkskinka, som du äter på bilden?

Nedanstående är skrivet av en person med blankettskräck:

Jag har testat bokföringsprogram ett par gånger och kommit fram till att Excel funkar bäst för mig. Det blir så grötigt i ett bokföringsprogram. Är manualerna som följer med ex. Montania bra? Med demoversionen tyckte jag att det var svårt att lära sig...

 • Oregistrerad
 • 2004-02-04 20:01

Excel, säger du. Har du möjligtvis någon bra mall som man kan få ta del av?

(Jag försökte kontakta dig via PM, men det stod att du inte hade någon plats för fler meddelanden)

stfm! Märkligt nog är det inte första gången jag får frågan om vad jag äter på bilden ... Du hade nästan rätt! Något liknande burkskinka var det. Men inte på sockerkaka, utan på någon form av vitt, ganska torrt bröd. Det var min frukost efter en natt på golvet på flygplatsen i Moskva. Detta hör väl inte riktigt hemma här i forumet, men lite reklam är ju som du säger aldrig fel!

Jag har faktiskt inte köpt Montania StepOne ännu. Däremot tyckte jag personligen att demoversionen var enkel och bra, vilket jag ju nämnt tidigare. Men det kräver kanske förkunskaper.

Men säkert kan du lära dig, om du bara ger dig tid

 • Medlem
 • 2004-05-11 11:59
Ursprungligen av mekong:

Hej!

Är det någon som kan rekommendera ett bra bokföringsprogram?

Mycket tacksam för svar!

/Maria

Det finns flera bra bokföringsprogram på marknaden. Men är det verkligen bara bokföring Du ska ha? Du måste ju då kontera allting manuellt. Om du istället väljer ett integrerat program sköts mycket av bokföringen automatiskt. Om du tittar på UNI_BAS från Unicell då ser du att Du kan sköta Din bokföring på mindre än halva tiden i det programmet jamfört med ett rent bokföringsprogram - OCH det är dessutom billigare - 1.250:-kr för både bokföring, fakturering, kunder och leverantörer.
www.unicell.se

1
Bevaka tråden