Problem igen? Brandvägg? ISP?

Tråden skapades och har fått 13 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Det här har nog dykt upp 20 gånger under dagen..

  • Medlem
  • 2003-11-25 11:20

Frustrerad! Får upp samma meddelande hemifrån med en Mac men på jobbet går det däremot bättre med en PC!?
Ska det verkligen vara så.
En PC funkar bättre än en Mac med 99mac-forum!?

P.S. Det här inlägget har jag försökt posta hemifrån med en Mac.

  • Oregistrerad
  • 2003-11-25 11:54

Beror nog på att du har olika DNS:er hemma och på jobbet...

Webhotellet fick problem igår kväll med en DNS-server och är väldigt ledsna för det. Endast 99mac.se drabbades, 99mac.com är fortfarande uppe och kör. Enligt "ryktet" skall alla problem vara borta till eftermiddagsfikat.

  • Medlem
  • 2003-11-25 12:42
Citat:

Skrevs ursprungligen av Pär
Beror nog på att du har olika DNS:er hemma och på jobbet...

Jag förstår mig inte riktigt på "DNS:er". Kan du förklara lite.
Är det nåt jag kan göra i inställningar för att åtgärda problemet?

  • Medlem
  • 2003-11-25 12:45
Citat:

Skrevs ursprungligen av Björnström
Webhotellet fick problem igår kväll med en DNS-server och är väldigt ledsna för det. Endast 99mac.se drabbades, 99mac.com är fortfarande uppe och kör. Enligt "ryktet" skall alla problem vara borta till eftermiddagsfikat.

Hur dags brukar de ha "eftermiddagsfikat"?

  • Oregistrerad
  • 2003-11-25 12:49
Citat:

Skrevs ursprungligen av 3OPAH
Jag förstår mig inte riktigt på "DNS:er".

Det som översätter http://www.megasite.com till http://192.47.123.10

Citat:

Är det nåt jag kan göra i inställningar för att åtgärda problemet? [/B]

Tja, man ställer ju in vilken DNS man skall använda - vanligen 10.0.0.1 vid kabelmodem - men det hör ju till god sed att bara använda tilldelad. Går ju köra direkt i burken oxå...

  • Medlem
  • 2003-11-25 13:10
Citat:

Skrevs ursprungligen av Pär
Det som översätter http://www.megasite.com till http://192.47.123.10

Tja, man ställer ju in vilken DNS man skall använda - vanligen 10.0.0.1 vid kabelmodem - men det hör ju till god sed att bara använda tilldelad. Går ju köra direkt i burken oxå...

Ok, nu hänger jag med. Jag har ställt in DNS 10.0.0.6 i "Nätverksinställningar" men om jag inte är helt ute å cyklar det borde kunna gå att lägga till några fler. Exempelvis 10.0.0.1 och 10.0.0.2.
10.0.0.6 hade jag ställt in tidigare pga krångel med Com hem, vilket då löste mina problem.
Ska testa med de andra när jag kommer hem.

Tack för hjälpen.

"Går att köra direkt i burken oxå..." ??? - Den förstod jag inte riktigt. I webbläsaren, ... eller?

  • Oregistrerad
  • 2003-11-25 13:22
Citat:

Skrevs ursprungligen av 3OPAH
10.0.0.6 hade jag ställt in tidigare pga krångel med Com hem

Skall jag prova
Ibland är ju 10.0.0.1/2 så slöa på comhem här i gbg (upp till 200mS).
Nog för jag klagat men inte sa dom .6 till mig

Citat:

"Går att köra direkt i burken oxå..." ??? - Den förstod jag inte riktigt. I webbläsaren, ... eller?

Jo, men det går ju skriva en egen tabell via terminalen oxå
[Fråga mig inte om detaljerna för jag tröttnade ganska omgående...]

  • Medlem
  • 2003-11-25 13:30
Citat:

Skrevs ursprungligen av Pär
Skall jag prova
Ibland är ju 10.0.0.1/2 så slöa på comhem här i gbg (upp till 200mS).
Nog för jag klagat men inte sa dom .6 till mig

...

Det säger de gärna inte i första hand ... de som säljer bredband som inte finns (GP för två dagar sen).

Citat:

Skrevs ursprungligen av Pär
...
Jo, men det går ju skriva en egen tabell via terminalen oxå
[Fråga mig inte om detaljerna för jag tröttnade ganska omgående...]

Det där var intressant. Ska kolla upp det lite mer.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2003-11-25 14:37
Citat:

Skrevs ursprungligen av 3OPAH
Ok, nu hänger jag med. Jag har ställt in DNS 10.0.0.6 i "Nätverksinställningar" men om jag inte är helt ute å cyklar det borde kunna gå att lägga till några fler. Exempelvis 10.0.0.1 och 10.0.0.2.
10.0.0.6 hade jag ställt in tidigare pga krångel med Com hem, vilket då löste mina problem.

10.0.0.6 är inloggningssidan (dvs login1.comhem.se), inte en dns.
.1 och .2 är dns:er

  • Medlem
  • 2003-11-25 14:47
Citat:

Skrevs ursprungligen av tei
10.0.0.6 är inloggningssidan (dvs login1.comhem.se), inte en dns.
.1 och .2 är dns:er

Så var det nog. Det var ett tag sedan, glömde det.

  • Medlem
  • 2003-11-25 17:31

Provar att posta inlägg hemifrån.

  • Medlem
  • 2003-11-25 17:32

Yes, det gick bra.

1
Bevaka tråden