Crumpler Team Player

Tråden skapades och har fått 11 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

<br><center><img src=/testlabbet/pics/teamplayer/crumpler_teamplayer.jpg></center>

Det allra första intrycket man får när man packar upp denna väska är att den är ENORM. Förutom en dator av modell större så går det ner en hel massa prylar till innan väskan ens kan kallas halvfull. Crumpler har sedan tidigare varit kända för sina axelremsväskor av "cykelbud-modell". TeamPlayer är deras första väska som är tänkt att bäras precis som en vanlig ryggsäck. Väskan säljs också i två mindre versioner, under namnen Base Toucher och Sheep Scarer. Precis som Wack-o-Phone (<a href=http://99mac.se/forum/showthread.php?s=&threadid=20938>Testad den 2:a april 2003</a>) och Crisp Suit (<a href=http://99mac.se/forum/showthread.php?s=&threadid=21795>Testad den 19:e april 2003</a>) har denna väska ett speciellt vadderat fack för den bärbara datorn. Facket är stort nog att rymma en 17" PowerBook.

<center><img src=/testlabbet/pics/teamplayer/bildgalleri/IMG_1346.jpg><br><i><a href=/testlabbet/pics/teamplayer/bildgalleri/index.html>Fler bilder finns här!</a></i></center>

<b>Många fickor</b>
Crumpler Team Player är försedd med två fickor som är tillgängliga på utsidan av väskan. Dessa två fickor är tyvärr inte speciellt smart utformade. Fickorna är i sig relativt stora men varför i hela friden har Crumpler gjort fickornas öppning så liten att det knappt går att trycka ner handen i dem? Grymt opraktisk lösning.

Det stora facket, där bland annat datorn förvaras är endast åtkomlig när du inte har väskan på ryggen. Väskan är nämligen konstruerad så att dragkedjan till det stora facket är beläget innanför de två axelremmarna. Dessa måste alltså vikas undan för att man på ett smidigt sätt ska kunna packa ner prylar i väskan. Bra eller dåligt vet jag inte, men annorlunda är det i varje fall. Utrymmesmässigt är väskans insida enorm. Här ryms förutom en 17" PowerBook också en hel del pärmar, kläder och annat man brukar ha i sin ryggsäck. Insidan är försedd med fyra fickor där även större prylar får plats. På den sidan av väskan som ligger mot ryggen finns en vadderad innerväska för själva datorn. Som tidigare nämnts så ryms den riktigt feta maskiner i denna väska. Nackdelen med detta är att mindre datorer har en tendens att ligga löst i det enorma datorfacket. Det går inte att spänna fast dem på något bra sätt. (Crumpler har dock mindre modeller av denna väska också). Utrymmet i väskan kan ökas ytterligare genom att innerväskan för datorn på ett smidigt sätt kan avlägsnas.

<center><img src=/testlabbet/pics/teamplayer/bildgalleri/IMG_1344.jpg><br><i><a href=/testlabbet/pics/teamplayer/bildgalleri/index.html>Fler bilder finns här!</a></i></center>

<b>Ergonomi</b>
Väskor av ryggsäcksmodell är av naturliga skäl mer bekväma att bära än axelremsväskor och väskor av cykelbud-modell. Crumpler Team Player sitter tack vare sin storlek och den förstärkta baksidan väldigt skönt och stadigt emot ryggen. Över bröstet, mellan axelremmarna finns också ett band som håller de två axelremmarna på plats. Väskan är faktiskt väldigt bekväm att bära, även då den är tungt lastad.

<center><img src=/testlabbet/pics/teamplayer/bildgalleri/IMG_1356.jpg><br><i><a href=/testlabbet/pics/teamplayer/bildgalleri/index.html>Fler bilder finns här!</a></i></center>

<b>Specifikationer</b>
Väskan mäter 55 x 33 x 28 cm (h x b x d) och väger närmare 1,5 kg. Väskan finns tillverkas i sex olika färgkombinationer, varav fyra finns att köpa direkt från Macoteket. 99macs testexemplar var grå/brun på utsidan och babyblå(!) på insidan. En klart annorlunda färgkombination. Väskan är precis som övriga Crumplerväskor tillverkad i ett material som de själva kallar för Original 1000d Chicken Tex. Materialet sägs vara helt vattentätt, något som vi inte kunnat testa. En sak är dock säkert, "tyget" känns slitstarkt som bara den.

<b>Information</b>
Tillverkare: Crumpler
Beskrivning: Datorväska av ryggsäcksmodell
Pris: 1495 kr exkl. moms, 1869 kr inkl. moms (Macoteket)

<b>Omdöme</b>
+ Slitstark
+ Bekväm att bära
- Facket öppnas på insidan
- Dyr

<b>Betyg</b>
<img src=/testlabbet/pics/logo/web/test3.gif><br>
Betyget blir medelmåttigt. Anledningarna är flera. Den främsta anledningen är att datorfackets öppning inte är speciellt praktiskt placerat. Det känns helt enkelt klumpigt att ha öppningen under axelremmarna. Den andra anledningen till det medelmåttiga betyget baseras på undertecknads subjektiva bedömning om att väskan inte är tilltalande. Jag tycker helt enkelt att den ser lite konstig ut när man har den på ryggen. Vet inte om det beror på dess storlek eller kanske den underliga formen. Den sista men dock inte oviktiga anledningen är att prislappen är på gränsen till oförskämt hög. I grund och botten är det ju bara en ryggsäck...

<b>Länkar</b>
http://www.crumplerusa.com/

<center><b><a href=/testlabbet/pics/teamplayer/bildgalleri/index.html> >> Fler bilder finns här! << </a></b></center>

  • Avstängd
  • 2003-11-05 08:51

Verkar OK

Såg på macnyt.dk att Burton kommit ut med nya modeller bl.a. ryggsäck med ljudkontroll för iPOD

http://macnyt.dk/default.tpl?news=20031104114000

"Det amerikanske tøjfirma Burton, som bl.a. har specialiseret sig i at fremstille snowboard og streetwear tøj..."

Jaså, så nu är burton ett renodlat klädföretag som specialiserat sig på snowboard- och streetkläder. Den beskrivningen skulle nog gamle herr Burton gilla:)

Eller också är det jag som är extremt dålig på danska.

Dock verkar iPod-väskan ganska smart..

Burton själva har en intressant beskrivning av väskan, och indirekt av iPoden, som nog Apple inte är så väldans förtjusta i:

No – it can’t make you fly, land a 720 or help you disappear when the music pirate police start banging on your door, but it does let you switch songs on your iPod™ just by pressing a button on the shoulder strap ... Whether you’re running to catch a flight, riding the subway or lugging your shit into the lodge, the Amp Pack makes it super simple to flip through your illegally downloaded music library.

http://www.burton.com/Burton/gear/products.asp?productID=731

Frågor om Crumpler-ryggan:

- Hur (om) är datorfodralet fäst inuti väskan? Kan det kanske ersättas med ett bättre passande fodral/skin.
- Passar PB17 bättre eller sämre i någon av de andra ryggsäcksmodellerna?
- Vilket är intrycket av bärremmarna? Tjocka, tunna, mjuka, hårda och icke minst, hur upplever du att dess långsiktiga hållfasthet verkar?

Tack för testet! Kul med fler bilder än vad som finns på Crumplers egen hemsida.

  • Avstängd
  • 2003-11-05 19:38

Hittade:

http://www.crumpler.com.au/default7.html

och www.crumpler.de

ganska kul sidor men skall öppnas i Explorer

- Hur (om) är datorfodralet fäst inuti väskan? Kan det kanske ersättas med ett bättre passande fodral/skin.
Fodralet sitter fast med ett karborreband längst ner och med en specialdesignad fästanordning ovan. Tror inte det är möjligt att fästa andra fodral på insidan, såvida man inte syr fast fler karborreband eller liknande.

- Passar PB17 bättre eller sämre i någon av de andra ryggsäcksmodellerna?
Kan inte svara på det eftersom jag bara testat Team Player. Men väskan finns som sagt i nästan identiskt utförande, fast mindre modeller. Skulle nog inte bli förvånad om 17" fick plats i en något mindre modell.

- Vilket är intrycket av bärremmarna? Tjocka, tunna, mjuka, hårda och icke minst, hur upplever du att dess långsiktiga hållfasthet verkar?
De är tjocka och stabila. Långsiktig hållfasthet verkar vara hög. Väskan inger ett högt kvalitetsintryck.

  • Oregistrerad
  • 2003-11-05 21:31

Om jag har förstått det rätt så är det omöjligt att stjäla en dator ur väskan när man har denna på ryggen. Obemärkt i alla fall. Verkar vara en smart konstruktion.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Sverker Hahn
Om jag har förstått det rätt så är det omöjligt att stjäla en dator ur väskan när man har denna på ryggen. Obemärkt i alla fall. Verkar vara en smart konstruktion.

Japp, det är helt omöjligt.

/M

  • Medlem
  • International user
  • 2003-11-05 23:11

Ett raklab och två avskurna axelremmar senare, så var det inte lika omöjligt. Ingenting är omöjligt.
Väskan ser ut att vara riktigt praktisk dock, men lite väl stor för mina behov.

Citat:

Skrevs ursprungligen av cal
Ett raklab och två avskurna axelremmar senare, så var det inte lika omöjligt. Ingenting är omöjligt.
Väskan ser ut att vara riktigt praktisk dock, men lite väl stor för mina behov.

Det är omöjligt att stjäla datorn obemärkt när man har väskan på ryggen.

/M

Appropå väskor.
Är det någon som kan tipsa om en bra väska där följande skall få rum.
Powerbook 15.2
M-Audio Oxygene
Hörlurar
Sladdar
Och lite diverse prylar typ CD skivor, någon mic osv

<skamlös reklam>
Vi säljer också Crumpler nu.
http://www.macsupport.se/?nid=200
</skamlös reklam>

1
Bevaka tråden