Lyckad installation idag

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Idag fick 99mac-servern sällskap i rackskåpet när mac.se flyttade in tillsammans med vår nya brandvägg. Installationen gick fint (vissa märkte av en omstart vid ca 14.55) och nu är den uppe och leker (nej - ni kan inte komma åt den ännu).

Under morgondagen flyttar vi in 99mac bakom nya brandväggen vilket minst innebär ett pyttelitet stopp när switchen pekar om ip:t till en annan port. Förutom det ska det gå smärtfritt, det mesta är redan klart och fungerar fint.

Därefter får vi betydligt mer funktioner för att styra & mäta trafik, betydligt högre säkerhet och en massa funktioner för att få mac.se att fungera på ett bra sätt (spamkiller + viruskiller).

Alla paket in/ut till servrarna inspekteras och godkänns av brandväggen - s k "stateful inspection". Alla mail får samma behandling.

Idag flyttade 99mac bakom brandväggen, så nu är vi bättre skyddade. (ni märkte kanske ett kort stopp på ca 1.5 minut klockan 10.30)

All mail tvättas och vi har bra koll på trafik in/ut till alla burkarna.

Blir lite förvånad när jag läser att ni nu flyttar in bakom en brandvägg.
Min uppfattning är att brandvägg är "standard" för denna typ av tjänst.
(dvs en fristående brandvägg)

Om ni nu hade en mindre bra brandvägg tidigare, skriv lite om er egen tidigare sårbarhet och sprid er nyfunna visdom till oss alla andra.

// Janne

Vi har inte haft brandvägg sedan starten i Maj 2001 faktiskt, sorgligt men sant. Har fungerat fint ändå, trots att vi kör Windows 2000 Server.

1
Bevaka tråden