Problem med os-uppgradering till OS Sierra.

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hejsan är ny på forumet här så ber om ursäkt om jag postar i fel tråd.
Jag har en Macbook Pro från 2011 som jag skulle uppgradera igår till det senaste operativsystemet, men när jag uppgraderar får jag enbart meddelandet att

"macOS kunde inte installeras på din dator.
Kontroll eller reparation av filsystemet misslyckades.
Avbryt installationsprogrammet så startar datorn om. Försök sedan installera igen."

Jag har flera gånger försökt att starta om datorn men till inget positivt resultat. Efter mycket googlande läste jag till mig att jag kunde gå in på skivverktyg för att partionera hårddisken.
Hårddisken är en toshiba MK7559GSFX Media med ett utrymme på 750 GB
det finns 648GB ledigt utrymme så plats ska det finnas gott om.
Därefter har jag 2 skivavbilder
ena är OS X Base system på 1,29GB och den andra är:
OS X install ESD på ca 5 GB.

Skivkotroll kan jag köra på os X install ESD, men jag kan inte återskapa eller radera denna. Just nu vill jag mest återgå till mitt gamla operativsystem och slippa allt strul mitt i uppsatsskrivandet. Av felmeddelandena jag lyckats få fram verkar det som att filen med nya OSet har en eller flera korrupta filer vilket inte kan återskapas med datorn. När jag gick in på apples supportsida vill de att jag ska betala 250 spänn i serviceavgift för att bli uppringd och då det inte säkert att de lyckas lösa problemet så jag tänkte att det är lika bra att kolla här. Har ni något tips på hur man kan gå tillväga utan att betala en förmögenhet i service?

Stort tack på förhand,
/Martin

Vilken version av macOS hade du - före uppgraderingen?

Ett tips:
Starta datorn med Cmd-R nedtryckta. Då kommer du in i din s.k. Recovery-partition. Därifrån kan du försöka reparera ditt gamla system. Läs mer här: https://support.apple.com/en-us/HT201314

Men om du inte upplevde några problem med systemet tidigare, så blir det kanske ännu enklare att bara gå tillbaka till den senaste backupen före uppgraderingsförsöket.

1
Bevaka tråden