Krönika: Teknikens rum behöver plats för fler

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Många företag inom teknikbranschen skriker efter kvinnor att anställa. Utbildningar satsar mycket på att försöka locka kvinnor till utbildningarna. Ändå lyser kvinnorna med sin frånvaro i branschen.

Läs hela artikeln här

  • Medlem
  • SWE
  • 2016-09-28 21:57

Har läst och tyckte det var bra skrivet. Dock alldeles för seriöst ämne för mig. Skulle aldrig kunna skriva nått vettigt om det tyvärr.

  • Medlem
  • Kungälv
  • 2016-09-28 22:28
Citat:

ör att företag som Apple ska kunna anställa fler kvinnor, och dessutom få dessa att stanna kvar och trivas inom företaget är det avgörande att vi inte bara ändrar kulturen som flickor växer upp i utan även skapar förebilder och sammanhang som säger "du är välkommen här" istället för "håll dig borta från pojkrummet" .

Det här är viktigt, och man måste hålla sig borta från de här dumheterna med kvotering.
Män och kvinnor är generellt inte likadana hur mycket man än vill hitta på det.
Så för att komma den sista biten för jämställdhet så ska man jobba med morot och inte tvång.

Som en parentes gällande jämställdhet, det handlar om så mycket mer än kön (lång men läsvärd, orkar du inte läsa så finns en sammanfattning längst ner): http://www.assessio.se/bloggen/mangfald-nu-et...

Ursprungligen av Scarecrow:

Som en parentes gällande jämställdhet, det handlar om så mycket mer än kön (lång men läsvärd, orkar du inte läsa så finns en sammanfattning längst ner): http://www.assessio.se/bloggen/mangfald-nu-et...

Orkade läsa hela! Intressant artikel. Det är verkligen en bra artikel att visa för personer i maktpositioner (chefer, vd:ar osv) om de verkar motvilliga att aktivt jobba med mångfaldsarbete. Tycker att illustrationen var väldigt talande för hur det ofta ser ut i rekruteringsprocesser, det finns massa forskning som visar att en tenderar att anställa folk som på olika sätt liknar en själv. Sen går det så klart att jobba mer eller mindre aktivt med att motverka sådana tendenser men jag tror att det är jätteviktigt att lyfta.

Absolut spelar mycket annat än bara kön roll för att få blandande innovativa grupper, klass kanske är en av de som är viktigaste men något som kanske glöms bort mest. Samtidigt tror jag det är väldigt viktigt att i sin tur få en representation av både kvinnor och män inom andra grupper som etnicitet eller klass för det finns många viktiga skillnader i erfarenhet och perspektiv.

1
Bevaka tråden