Svagt pipande HD i PB G4

Tråden skapades och har fått 11 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2003-10-19 10:56

Köpte en PB G4 för lite drygt ett år sen och den har funkat (och funkar fortfarande) hur bra som helst.

Men min hårddisk har börjat pipa, ett mkt svagt pipande lite "skrapigt".
Eller om det inte är den, vad är det då?

För det piper bara när den står på utan att jag gör nåt. Men vid minsta lilla, om jag så bara scrollar ett Safari-fönster eller för musen till Dock, så slutar det pipa, tills dess jag slutat scrolla/flytta musen.

Nån som känner igen detta?

Nu upphörde pipandet faktiskt för ett par sekunder, men började igen när jag skrev detta... hmm...

  • Oregistrerad
  • 2003-10-19 11:47

samma här... piper i bland, men den har tuffat på i ett år nu.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2003-10-19 12:07
Citat:

Skrevs ursprungligen av dp
samma här... piper i bland, men den har tuffat på i ett år nu.

Har du kört den utan att installera om systemet också? Tänkte göra det nu när jag snart har fått struktur på min stationära. Skönt med struktur överallt...

Tänkte det kanske slutar då, eller kanske uppstår då (har installerat om en gång för länge sen)

  • Oregistrerad
  • 2003-10-19 12:25

installerar om på fredag

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2003-10-19 12:29
Citat:

Skrevs ursprungligen av dp
installerar om på fredag

Då avvaktar jag och hoppas på en rapport

  • Oregistrerad
  • 2003-10-19 12:40

räknar med värre problem än ett pip då:rolleyes:
hur många systemuppdateringar har du gjort som är problemfria:eek:

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2003-10-19 12:52
Citat:

Skrevs ursprungligen av dp
räknar med värre problem än ett pip då:rolleyes:
hur många systemuppdateringar har du gjort som är problemfria:eek:

Jaså du tänkte bara uppdatera, inte installera om? Jag tänkte ju formatera...

Alla mina (utom en) uppdateringar har funkat hur bra som helst. Den som inte funkade berodde nog på att Firmwareuppdaten till Superdriven nödvändigtvis skulle installeras parallellt och krävde omstart mitt i OSX 10.2.6-uppdateringen.
Avbröt omstarten men X-uppdateringen stannade vid typ 99,999999% klart
Sen gick det inte att starta om utan jag fick blåsa ut hela skiten

Annars funkar det bra... ta i trä eller nåt annat hårt

  • Medlem
  • 2003-10-19 19:30
Citat:

Skrevs ursprungligen av otg
Men vid minsta lilla, om jag så bara scrollar ett Safari-fönster eller för musen till Dock, så slutar det pipa, tills dess jag slutat scrolla/flytta musen.

Jag har samma problem på min 4 mån gamla PB 17" fast min låter så gott som konstant. Ljudet upphör dock ibland om man tex håller inne musknappen på rullist. Har sett (minns inte var) något om att det kan vara själva skärmen som väsnas och inte hårddisken.

Min powerbook skärm låter ochså, Ett svagt pipande fast bara när jag är på säkra sidor med safari (https). Jag har inte hör det på ett tag så det kanske är fixzt i 10.2.8 eller så beror det på att jag kör Firebird istället.

Jag tänker inte problemskuta ngt alls innan helgen!
PP

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2003-10-20 01:41

Jag hör också ett svagt, men jobbigt, pip lite då och då på min tre månader gamla iMac G4. Det hörs vid inaktivitet. Så fort man öppnar något program eller surfar vidare försvinner ljudet... -: :-

  • Oregistrerad
  • 2003-10-20 18:15

Jag undrade också över något liknande. Det kanske ger er något. Se länk.

http://www.99mac.com/forum/showthread.php?s=&threadid=25032

pipet har jag även upplevt, men det är inte hårddisken, tror jag iaf.
Sätt ner processorhastigheten till automatisk så slutar det rassla och pipa, sätta den sen till högsta så börjar det igen.

Har ingen aning om varför.

1
Bevaka tråden