Ja till Apple Store i Kungsträdgården

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Stadsbyggnadsnämnden röstar ja till Apples planer på en Apple Store i Kungsträdgården i Stockholm.

Läs hela artikeln här

"Enligt Erik Slottner, gruppledare för KD i Stockholms stadshus är Norrmalmstorg ett relativt stort torg utan några större mötesplatser som i huvudsak används som passage för att ta sig vidare till andra platser."

Slottner är uppenbarligen obildad. Ett torg - hur tomt det än är - har en viktig fuktion vid större bränder och andra katastrofer; det är et säkerhetsyta för befolkningen och en yta för att sätta upp räddningsaktioner. Alla civiliserade städer har dessa ytor utplacerade i täta områden...och om området - kalla det torg eller inte - bara används för passerande fotgängare eller inte används alls - är helt ointressant. Det är upp till stadsplanerare och politiker att fixa så att ytan "lever upp" - att bebygga ytan är oansvarig idioti.

Dessutom är Norrmalmstorg historisk plats - något byggnadstillstånd och förtätning där är helt omöjligt...inga tillstånd kommer att ges...det kommer inte att hända (bygga på Norrmalmstorg?!?!). Så - ännu en folkvald som visar sin uppenbara obildning i öppen dager.

Nu är det ju klart med Kungsträdgården i Stockholm. Men visst hade det varit läckert med 1:a aprilskämtet om Slussen.

1
Bevaka tråden