Webbsidan länkar till tidigare pdf-version, varför?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag byter ofta ut pdfer på olika webbsidor med nya versioner men alla filer har samma namn som tidigare. De ersätts alltså när jag laddar upp dem.
Men ofta så nämner några besökare att de ändå får fram den tidigare pdfen när de ska öppna pdfen på webben (övervägande pc-användare).
Jag gissar att det har något med cache att göra men kan jag fixa till så att detta inte händer, att de alltid når den pdf som finns på siten på något enkelt sätt?
Jag har gjort alla siter i WordPress

Tacksam för tips

  • Medlem
  • 2016-04-15 10:55

Allmänt sett ska pdf vara till för utskrift eller offlineläsning, så du kan ju tvinga nedladdning i stället för att ge valet att läsa på skärmen. Att styra alla användares cachehantering är nog en praktisk omöjlighet.

  • Skribent
  • Sollentuna
  • 2016-04-15 11:31

Ja, det har förmodligen med klientens cache att göra. Ett sätt att komma runt det är att helt enkelt byta namn på filen.

Om man inte vill byta namn på filen så kan man lägga till en unik s.k. query string på länkadressen, t.ex. http://exempel.se/fil.pdf?3238479 istället för http://exempel.se/fil.pdf. Query-strängen ignoreras av servern (om den inte är konfigurerad till annat), men klienten tolkar det som en unik adress och använder inte den cachade versionen. Query-strängen är dock inte en del av filnamnet, så om en användare sparar filen heter den samma som tidigare.

För att få en garanterat unik query-sträng kan man låta servern generera den vid sidladdning, t.ex. utifrån en timestamp-funktion.

Ovanstående fungerar förstås bara om du har tillgång att ändra i PHP-koden eller lägga till en plugin. Och det förutsätter att användarna kommer åt PDF-filen via en länk på sidan, inte genom att skriva in adressen manuellt eller via ett bokmärke.

Lite mer info:
http://stackoverflow.com/questions/126772/how...

1
Bevaka tråden