Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

FBI låser upp ytterligare telefon

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Efter att framgångsrikt har kommit in i en Iphone 5C går FBI med på att låsa upp en telefon med koppling till ett mordfall i Arkansas. Och många krav på Apple återstår.

Läs hela artikeln här

  • Medlem
  • 2016-03-31 10:32

Om det här stämmer så är det riktigt illa. Nu är det viktigt att FBI hanterar detta på ett bra och ansvarsfullt sätt så inte metoden hamnar i fel händer.

Det är en iPhone och en iPod.
Är det äldre modeller som 5C eller tidigare så är det väl samma tillvägagångssätt, via NAND troligen.

Om nu FBI har lyckats med någon enhet överhuvudtaget.

  • Medlem
  • Piteå
  • 2016-03-31 11:09

Det skulle vara intressant om de lyckas låsa upp en iPhone 5s (inte 5, 5c), iPad Air, iPad Mini 2, eller senare. Dessa enheter som använder en A7-processor och det nya Secure Enclave-chipet som bör göra hela kategorier av angreppsätt obrukbara.

Ja, jag undrar också om FBI ens lyckades. De påstår det, men så konstigt om de hade kapaciteten hela tiden, och lyckas precis på dagen när fallet skulle tas upp i rätten. Kanske var det egentligen aldrig ett problem för FBI, men att de försökte använda taktik för att underlätta för framtida upplåsningar på större skala via Apple-verktyg?

I vilket fall som helst sägs det att det är israeliska Cellebrite som hjälpt FBI, och McAffee (av alla personer!) gör intressanta uttalanden: http://www.forbes.com/sites/stevemorgan/2016/...

  • Medlem
  • Karlshamn
  • 2016-03-31 11:18

Ser inga problem med att de kan låsa upp telefoner via NAND eftersom att de behöver fysisk tillgång till dem. Det är väl knappast det som Apple eller folk i allmänhet är oroade över.

Det handlade om en telefon och absolut endast vid ett tillfälle när FBI krävde Apples hjälp. Dröjde inte länge innan de började utnyttja metoden i fler fall, precis som Apple varnade för.

1
Bevaka tråden