Apple döms för patentintrång

Tråden skapades och har fått 9 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Apple har funnits skyldiga till patentintrång mot universitetet i Wisconsin och riskerar dryga böter för att ha använt forskningsuniversitetets teknologi i sina mobilprocessorer.

Läs hela artikeln här

 • Medlem
 • 2015-10-15 18:45

Sabla patenttroll!

Nja, för en gångs skull kanske det är på riktigt. Något har ju Apple uppenbarligen använt - eftersom dom erkänner att en patent finns men anser den ogiltig. Så - om patentet efter US-patentverkets om-analys fortfarande anses vara ett giltigt patent så har de facto Apple snott det. Sen att man har patentsjuka i USA och kan patentera ALLT är en anna sak - det är irrelevant i den juridiska processen (det finns också allmänna lagar - i alla länder - som är helt vrickade, men bryter man dessa så döms man ändå - så klart).

 • Medlem
 • 2015-10-15 19:57
Ursprungligen av Demiurgen:

Så - om patentet efter US-patentverkets om-analys fortfarande anses vara ett giltigt patent så har de facto Apple snott det.

Å andra sidan hävdar Apple också de inte brutit mot patentet!

Snårigt, blir bara så trött på firmor som inte har någon annan verksamhet än just patentstrider (om vi bortser från advokater:). Var visst ett universitetet i det här fallet, men ändå.

 • Medlem
 • 2015-10-15 21:06

Vi kan alla vara överens om att patent ska avskaffas. Men, Apple är med i den här leken och nu får de själva smaka på samma medicin. Sätt åt dem bara UW–Madison.

Ursprungligen av cdecl:

Vi kan alla vara överens om att patent ska avskaffas. Men, Apple är med i den här leken och nu får de själva smaka på samma medicin. Sätt åt dem bara UW–Madison.

Nej alla är verkligen inte överens om det. Patentsystemet behövs på samma sätt som miljöskyddslagar, trafikregler och bygglov etc. behövs. Sen så kan det såklart alltid förbättras men det gäller ju allt.
Sen kan man fråga sig vad Apple varit idag utan teknik hjälp och stöd från diverse universitet och investerare som satsat på Apple bl.a för deras IPR https://en.wikipedia.org/wiki/Intellectual_pr...

 • Medlem
 • 2015-10-16 04:48

Detta visar än en gång att alla företag är lika stora kålsupare. Apple använder fortfarande tekniken i A9 generationen. Apple är ständigt i patent mål både där Apple " lånat teknik" eller där någon annan "lånat teknik" från Apple. Kan bara tycka att ett företag med sådana vinster kunde betalt ett stackars universitet för deras ansträngningar

 • Medlem
 • 2015-10-16 05:40
Ursprungligen av PaO:

Kan bara tycka att ett företag med sådana vinster kunde betalt ett stackars universitet för deras ansträngningar

7 miljarder..?

 • Medlem
 • 2015-10-16 08:23
Ursprungligen av jas:

7 miljarder..?

Patentet har använts från A7 till och med A9x
WARF har tidigare gjort upp i godo med Sony och Intel för intrång så Apple är inte först.
7 miljarder kr är mycket pengar men bara några procent på vinsten från de produkter det gäller då Apple tjänar så ofantligt mycket pengar skulle jag tro

Det är alltså INTE patent-troll som är i farten - det är ett amerikanskt universitet.
Själv tror jag att alla som vill avskaffa patent komer att ändra sig bums när dom kommer på något själva som dom kan bli förmögna av att patentera.
(jag tror samma sak gäller med copyright, musikrättigheter, etc, etc - 99,99% av alla piratförespråkare kommer att totalt byta åsikt i exakt samma sekund som dom skapar något som kan generera miljoner om det skyddas med intellektuell upphovsrätt - dom kommer inte att officiellt uttrycka sin nya ståndpunkt...bara under absolut privat tystnad börja följa sina bankkontons tillväxt)

1
Bevaka tråden