Ansluta SMB till PC fungerar inte längre

Tråden skapades och har fått 13 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Kan inte längre ansluta till min filserver som står i garderoben

försöker ansluta som vanligt smb://192.168.xxx.xxx
inloggningsrutan skakar till att det är fel lösenord, men jag kan ansluta via telefon så PC´n är OK

vad fn kan det vara
OS X 10.10.3 -> WIN 7

Vad har du provat? Omstart?

Någon speciell anledning till att du inte har uppdaterat till 10.10.4?

  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2015-08-13 14:13

Och du vet att det är rätt lösenord? CapsLock etc...?

Startart om både Mac och PC, uppdaterat till 10.10.4 utan någon skillnad
kan ansluta till PC´n via mobilapp så lösen är rätt, ingen Capslock på

  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2015-08-13 19:02

Testa combo-uppdatering.

Combo update ✓
10.10.5 ✓

ingen skillnad

  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2015-08-13 20:23

Testat med annan användare från datorn? Jag tror dock inte att det heller skulle hjälpa, men....

Ursprungligen av kenjon:

Testat med annan användare från datorn? Jag tror dock inte att det heller skulle hjälpa, men....

Har testat att redera och skapa nya konton hit och dit utan resultat

Kan det ha någon att göra med nyckelhanteraren ?
jag har rensat allt som hade att göra med PC´s IP-nummer men ändå vill den föreslå ett användarnamn i inloggningsrutan
som dessutom är fel

Testa att ersätta smb:// med cifs:// för att forcera SMB1 istället för SMB2.
Kolla även i felkonsolen om du har några fel från monteringen (smb_mount).

Ursprungligen av suddgummi:

Testa att ersätta smb:// med cifs:// för att forcera SMB1 istället för SMB2.
Kolla även i felkonsolen om du har några fel från monteringen (smb_mount).

Har testat cifs, även tvingat fram SMB1 default utan resultat

varför lägger den till ett användarnamn default, ligger inte det i nyckelhanteraren ?
måste ju ligga kvar något skräp någonstans

Ursprungligen av disktant:

Har testat cifs, även tvingat fram SMB1 default utan resultat

varför lägger den till ett användarnamn default, ligger inte det i nyckelhanteraren ?
måste ju ligga kvar något skräp någonstans

Det är inte som så att det är ditt användarnamn eller ditt kortnamn som dyker upp?
Vad säger loggarna på OS X respektive Windows?
Någon brandvägg aktiv på Macen?
Testat att logga in som en annan användare? Både på Macen och mot Windowsburken?

Ursprungligen av suddgummi:

Det är inte som så att det är ditt användarnamn eller ditt kortnamn som dyker upp?
Vad säger loggarna på OS X respektive Windows?
Någon brandvägg aktiv på Macen?
Testat att logga in som en annan användare? Både på Macen och mot Windowsburken?

Det är mitt användarnamn på forumet som kommer upp, troligt för att jag testat det utöver mitt namn som egentligen är inloggningen

men detta borde väl försvinna eftersom jag rensat allt i nyckelhanteraten

skall kolla i PC'n och se om jag får någon logg där

Ursprungligen av disktant:

Det är mitt användarnamn på forumet som kommer upp, troligt för att jag testat det utöver mitt namn som egentligen är inloggningen

men detta borde väl försvinna eftersom jag rensat allt i nyckelhanteraten

skall kolla i PC'n och se om jag får någon logg där

Du kan också testa att montera SMB-volymen via Terminalen. Skapa en tom katalog (här kallat test) och försök montera i den:

Macbook-Pro:~ anv$ mount -v -t smbfs //anv@SERVERIP/anv ./test

Går det att montera får du en text som beskriver hur den monterats, annars ett felmeddelande som kanske kan hjälpa dig vidare. Det är inte jättemycket information man kan få ut tyvärr. Min tanke är att problemet kanske ligger i vilken autentisering som används. Man kan ändra i gruppolicyn på Windowsmaskinen för att aktivera LM&NTLMv1 eller NTLMv2. Se denna tråden: http://superuser.com/questions/483958/windows-8-security-policy-lan-manager-authentication-level

Det är kanske som så att Finder kommer ihåg ditt användarnamn. Du kan ju testa att slänga plistfilen, men om du lyckas med att ansluta är det kanske sak samma eftersom den antagligen skriver över namnet då.

Ursprungligen av suddgummi:

Du kan också testa att montera SMB-volymen via Terminalen. Skapa en tom katalog (här kallat test) och försök montera i den:

Macbook-Pro:~ anv$ mount -v -t smbfs //anv@SERVERIP/anv ./test
Citat:

mount_smbfs: server rejected the connection: Authentication error

1
Bevaka tråden