Microsoft kan lägga ned Windows Phone

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Mjukvarujätten Microsoft funderar på att lägga ned Windows Phone om inte mobilanvändarna blir fler med Windows 10. Företagets Lumia-telefoner skulle då köra med Android istället.

Läs hela artikeln här

Ja, stackars MS har det inte lätt på den mobila sidan så man får hoppas att inte Windows 10 blir en flopp också. Inte för att Win8.1 är det, har funkat kalas för mig, men gränssnittet har det varit lite si och så med.

Stackars Nadella får städa upp allt skit Ballmer ställde till med.

För de som har sett hela Microsoft Build konferensen 2015 så var det en hel del om Android. Men inte som de flesta tror, det handlar om att portera Android appar med mindre kodändringar så det går att använda dem på Windows 10 Mobile. "Project Astoria". Likaså har de ett program för iOS appar "Project Islandwood" som ska porteras till Windows.

Dom tuffa besluten Sweclockers refererade till (innan de visste vad saken handlade om) handlade om kartor (bing) och en annonsdivison inom Microsoft som Nadella nu har sålt/omorganiserat till Uber och AOL.

För övrigt håller alla 15.000 Nokia butiker/service centers runt om i världen på att byggas om till Microsoft butiker i skrivande stund.
"Microsoft Priority Resellers"
Man kan enklast beskriva dem som de Apple butiker vi kan se i Sverige, ägs inte av Apple men inredning, personal med mera ligger i linje med de officiella butikerna. I vilket fall som helst är det ett stor investering och åtagande från Microsoft som främst gäller deras smartphones/plattor.

Så därför känns det orealistisk att Microsoft skulle ge upp innan de har försökt med Windows 10 Mobile åtminstone nåt år. Ett beslut om en ändrad inriktning skulle i så fall komma nån gång under kvartal fyra 2016 enligt min personliga åsikt.

1
Bevaka tråden