Apple fixar nätverksproblem i OS X Yosemite

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Den senaste betaversionen av OS X Yosemite innehåller en lösning på de nätverksbekymmer som drabbat många användare.

Läs hela artikeln här

  • Medlem
  • 2015-05-27 11:42

Funkar Yossan med WiFi avslaget?

Ursprungligen av jas:

Funkar Yossan med WiFi avslaget?

Problemet sitter inte i WiFi utan i discoveryd som används av alla program som kommunicerar via nätverket (TCP/IP och UDP). Man borde få problem oavsett om man kör trådat eller WiFi. Kruxet är att inte alla är drabbade, men många är det, och då är det svårt att spåra exakta orsaken till att discoveryd inte fungerar som det ska. Man har tydligen ännu inte hittat den minsta gemensamma nämnaren än – som är nyckeln till lösningen.

I samband med bytet till mDNSresponder borde problemet försvinna och då skall allt fungera som det ska i Yosemite – både WiFi och trådat.

Discoveryd utvecklades just för att ge stöd till Handoff och Continuity funktionerna som kom med Yosemite. Hur dessa tjänster fungerar i 10.10.4, vet vi ännu inte (beta testare kanske vet). Då det inte finns stöd för dessa funktioner i mDNSresponder – den version som fanns i Mavericks (10.9). Troligen rör det sig om en uppdaterad version av mDNSresponder som faktiskt har stöd för Handoff och Continuity.

Senast redigerat 2015-05-28 08:58
Ursprungligen av The Real Viking:

Problemet sitter inte i WiFi utan i discoveryd som används av alla program som kommunicerar via nätverket (TCP/IP och UDP). Man borde få problem oavsett om man kör trådar eller WiFi. Kruxet är att inte alla är drabbade, men många är det, och då är det svårt att spåra exakta orsaken till att discoveryd inte fungerar som det ska. Man har tydligen ännu inte hittat den minsta gemensamma nämnaren än – som är nyckeln till lösningen.

I samband med bytet till mDNSresponder borde problemet försvinna och då skall allt fungera som det ska i Yosemite – både WiFi och trådat.

Yup, jag har tappat Internetuppkopplingen ett par gånger sen Yosemite även med Ethernet. Men det är alltså ett par (kanske tre) gånger sen Yosemite släpptes på en dator som används ofta. På en MacBook Pro som bara kör med wifi har det funkat fint i Yosemite ända fram till 10.10.3-uppdateringen då det några gånger hänt att den tappat koppling mot wifi, vilket innan inte hänt. Kan förstå att Apple har haft svårt att hitta felet då det verkar ske så sporadiskt.

  • Medlem
  • International user
  • 2015-05-27 12:39

Inga som helst problem i allmänhet med wifi när datorn är på.
Den är bara morgontrött, och det kan vara nog så irriterande ibland att behöva vänta ~5 min innan wifi kommer igång efter sleep. Har sökt lite och kollat några varianter, inte mycket förbättring, så det vore ju gott om det åtgärdas i nästa update då.

  • Medlem
  • Kungälv
  • 2015-05-27 13:58

På tiden!

Kan inte rösta, för jag har inte haft mycket problem, men det händer då och då.

Har haft så lite problem med Wifi att jag kan rösta "Nej, här lirar allt som det ska"

1
Bevaka tråden