Vinn aktivitetsarmband från Fitbit

Tråden skapades och har fått 13 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Vårkänslorna ligger i luften och med det vaknar kanske träningslusten till liv igen efter vinterdvalan. Nu kan du tävla med 99mac och vinna aktivitetsarmband från Fitbit.

Läs hela artikeln här

 • Medlem
 • 2015-04-18 14:41

PowerPrint Step!

* Fatta en lagom stor Apple LaserWriter (du har säkert någon i förrådet eller kan köpa på loppis)
* Gå upp och ner i trapporna i ditt hus/lägenhet tills det svider i ben och armar
* Ät ett Äpple (eller banan om du är lagd åt det hållet)
* Upprepa ytterligare ][ gånger

PowerPrint Steppa varannan dag. Allteftersom kan du växla upp till en tyngre skrivare, ex vis den gamla LW Plus som är en rejäl best bära. Efter 128 till 512 veckors träning bör du klara det så kallade Campus-provet, nämligen bära en fyrfärgs LW minst två plan.

De gamla färglaserskrivarna från Apple är något svårfunna men är du en äkta nörd har du givetvis, likt mig, en sådan i källaren. Annars har du gott om tid leta upp en begagnad under den stipulerade tidsperioden.

Barnen i familjen kan även de vara med bärandes en StyleWriter. Tonåringar kämpar på med föregångaren ImageWriter, LQ med arkmatare för den ambitiöse.

Kvinnor tävlar med män på lika villkor enl handikappsystemet de PowerPrint Steppar utan färgpatron och med tomma pappersmagasin.

Det går givetvis lika bra med selleri, dvs en gammal Macintosh Plus, II, Performa eller vad som finns till hands av gammal hårdwara. Passa dig bara för ordinära PC-burkar, man mår vanligen illa av åsynen och tappar dem därmed lätt. Märken i parketten och massa lösa delar som måste plockas upp kan bli resultatet av PowerPrint Step med undermålig elektronik.

Kvällarna ägnas studera framgångskurvan i Fitbit-appen: somna med ett leende, vakna med träningsvärk.

Senast redigerat 2015-04-18 14:55

Apple juice ultimate the SE/30 version;

Starta morgonen med att handpressa saften ur två äpplen, företrädesvis Granny Smith.

Om du har någon kraft kvar i armarna vid lunch är det dax för nästa steg: 20 push-ups med SE/30 fastspänd på ryggen

Steg tre- nu är det dax för benträning:
- tag med ett stadigt grepp tag i en SE/30 i vardera handen och gör utfall, så många du orkar men minst 15. Fortsätt med lika många dips där du trycker en SE/30 mot bröstet.

Steg 4-ryggträning/mage
Planka med SE/30(eller utan). Precis som med push-ups'en spänner du fast datorn på ryggen men här är det statisk träning som gäller. Börja med 30 sekunder o jobba dig uppåt

Kom ihåg att stretcha

På kvällen somnar du garanterat o drömmer om flygande brödrostar

Dag2: om du gjorde rätt under dag1 borde juicepressningen inte vara klar före middag...

...vecka2
Om du gjorde exakt som ovan under första veckan är du värd ett pris: gå o köp din äppeljuice, företrädesvis med en SE/30 på ryggen. 

Om någon frågar varför du har en antik dator på ryggen kan du svara att du "Mac'sar träningen"

Inte mycket action i den här tråden/tävlingen...

 • Redaktör
 • Sollentuna
 • 2015-04-22 14:16
Ursprungligen av Mymac4ever:

Inte mycket action i den här tråden/tävlingen...

Vi får hoppas att det tar sig innan slutdatumet.

Det här behöver du:
2 st iPad. (Inte mini, din klenis)
2 st kvastskaft
ca 3 km silvertejp
1 st båt, kortare än 50 meter
1 st vatten, helst ett hav, en sjö eller större vattendrag.

Tejpa fast en iPad i änden på vardera kvastskaft med rikliga mängder silvertejp. Du har nu tillverkat världens mest högteknologiska åror. Placera 1 st båt i 1 st vatten. Äntra båten, sätt dig ner och ro med årorna. Ro minst 1 timme om dagen. Glöm inte flytväst!

Ingredienser:
En stor tålig väska (typ http://www.addnature.com/product.aspx?pf_id=M... )
En gammal Mac Plus eller SE eller liknande.
Andra mindre Macprylar som tangentbord, mus och annat.
Långt klätterrep
Kortare (ca 2,5-3 m) klätterrep
Klättersele och klätterskor och annan välbehövlig klätterutrustning (beroende på typ av klättring).
Din stora kärlek
Klätterkompis som kan säkra dig

iCloud-utmaningen:
Lägg en Macen plus alla andra gamla Mac-prylar som du kan få plats med i väskan. Knyt fast väskan i ena änden av det korta repet. Ta på dig klättersele, och knyt sedan fast den andra änden av det korta repet i din sele (eller i en kabin som du sedan fäster i selen).
Nu är det dags att börja klättra. Kör man inomhus på klättervägg så kan man köra topprep, och då kan kamraten stå nednför och säkra. Se bara till att h*n inte står rakt under ifall du tappar väskan. Klättrar man ute på berg, så kan kompisen klättra upp före och säkra sig där och sedan säkra dig när du klättrar. Tanken är alltså att du ska klättra med väskan som barlast. Den kommer att hänga och dingla baktill från din sele, så det blir som en tung svans.

Klättrar ni inomhus så är det inte så högt att klättra (ca 15 meter), så då får du kanske klättra ned oh upp igen några gånger. Om du nu gjort allt rätt så hamnar du i det som kallas flow, och då känns det som om man är bland molnen (därav kopplingen till iCloud), Om nu inte flow fårdug att hamna bland molnen, eller om du inte hamnar i flow, så har du din kärlek med dig som tar dig till sjunde himlen (ännu en moln-association).

Naturligtvis har du en iPhone 6/6 Plus i fickan som kan tala om hur många "våningar" du har klättrat. Har du en tidigare iPhone, så får du skaffa någon app som kan visa altituden, och sedan får du räkna ut höjdskillnaden. När du sedan är bland molnen så kan din kärlek eller din kätterkamrat ta en bild av dig, för att dokumentera att du är helt uppe i det blå.

Träningsprogram för att ge en balanserad och mångsidig träning.

Dag 1:
Armar, överkropp.
Nybörjare, byt ut kettlebellsen mot två Macbook Airs. Börja med "pressar", 3 set med 12 reps i varje.

Medium: gör enligt ovan fast med två stycken iMacs...

Proffs: gör enligt ovan fast med två stycken imacs G3...

Ställ sedan upp två stycken imacs (måste vara G4 eller framåt) på var sitt bord. ställ dem kant i kant med bordskanten, placera dig själv emellan och du har en perfekt ställning för dips. Tänk på att hålla balansen för annars kan det gå rätt illa.

Avsluta setet med att sätta dig på en macbook, greppa två stycken ipods eller iphones (eller ja, egentligen vad som helst med en hörlursingång), koppla in hörlurar, ställ ipodsen (eller vad du nu valt) mot en vägg, placera fötterna över ipodsen och håll hörlurskabeln i händerna. Skjut dig nu bakåt med hjälp av att sparka ifrån med benen och glida på macbooken, och dra dig tillbaka igen med hjälp av hörlurssladden. Fungerar som en väldigt dyr roddmaskin!

Dag 2:
Ben.
Samla, alla kartonger du har till olika appleprylar, sätt dig på en stol som du placerar ovanför kartongerna, pressa med all din benkraft nedåt. Gör så många reps det krävs för att det ska bli platt. När du är klar så gå ner i sopprummet och släng kartongerna som du sparat trots att din svarta Macbook slutade fungera 2011...
Problemet med denna övning är att det krävs ganska mycket kartonger för att det ska fungera, så det krävs en ganska absurd konsumtion av iprylar för att övningen ska ge resultat.

Dag 3:
Kondition:
Spring till din närmsta applestore, jogga på plats tills dess att iWatch och nya apple tvn släpps. Jogga hem...

Du kommer säkert att hitta egna varianter av dessa övningar, det viktiga är att du behåller viljan och inte ger upp, visst kan det komma stunder då man känner sig värdelös och allting är hopplöst och någon står och lockar med en androidtelefon men ge inte upp, fortsätt att kämpa och tro på dig själv så kommer du se att även du kan få applewatchen du alltid drömt om eller 5k Imacen lagom till att undvika beach 2016!

 • Medlem
 • Lund
 • 2015-05-04 11:47

Vakna tidigt av att din iPhone ringer. Stig upp och inled morgonen med en äpple-baserad smoothie för att få kolhydrater och energin att genomföra dagen. Dra sedan på träningskläderna, slå på musiken från din MacBook och plocka fram din iPad där du blir taggad av statistik från ditt förra pass. Nog kan du sätta PB i minst en ny övning.

Inled passet med en squatliknande övning där du lyfter en gammal Macintosh. Se till att utnyttja hela ditt lager av olika modeller så att du kan variera tyngd. Efter ditt fenomenala PB så tar du din ryggsäck fylld av uttjänt kringutrustning (såsom gamla tangentbord, möss och kablar) och tränar överkroppen genom att genomföra så många chins och pullups som du klarar. Din iPad vibrerar och meddelar därmed att 60 sekunder passerat och det är dags för nästa övning - utfallssteg. När det är avklarat så fortsätter du i rask takt till din bänk där du plockar upp en Power Macintosh och genomför bänkpress. Avsluta slutligen passet med att fylla i dagens rekord och ladda upp videon som spelats in automatiskt m.h.a. din iSight.

För att verkligen få ett hälsosamt leverne så byts passet ut varannan dag med ett konditionspass där du plockar på dig din iPhone och lyssnar på musik samtidigt som startar Runkeeper och bildar en ny grafisk Apple-logo genom att mjukvaran ritar upp exakt var du har sprungit. Även den delas i sociala medier genom inbyggda delningsfunktioner.

Avsluta dagen med att koppla in din Fitbit Flex och känn stolthet över att ha passerat 10.000 steg.

Har vinnare utsetts?

 • Redaktör
 • Sollentuna
 • 2015-05-07 10:03
Ursprungligen av tenghamn:

Har vinnare utsetts?

Juryn håller på och går igenom bidragen. Vi återkommer inom kort.

Från https://www.etsy.com/listing/73337230/weight-...

Ursprungligen av Ida Lindkvist:

Juryn håller på och går igenom bidragen. Vi återkommer inom kort.

Spännande ?

 • Redaktör
 • Sollentuna
 • 2015-05-08 15:37

Nu är tävlingen avslutad och juryn har haft sammanträde. Ett stort grattis säger vi till @mymac4ever, @tenghamn och @pmarriott.

1
Bevaka tråden