iTunes kommer till Windows nästa vecka?

Tråden skapades och har fått 16 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

<br><center><IMG src=/nyhetsbilder/musicstore.jpg></center>

Steve Jobs har sagt att iTunes ska släppas för Windows innan årets slut. MacCentral fick en inbjudan från Apple om ett specialhändelse den 16:e oktober.

MacCentral räknar med att det är iTunes för Windows som kommer att lanseras.

"The year's biggest music story is about to get even bigger" står det i inbjudan. Inbjudan har siluettfiguren dansande med sin iPod på en färgad bakgrund.

I april bjöd Apple också in till en specialhändelse och lanserade då iTunes Music Store. Sedan april har det sålts över tio miljoner låtar via Music Store.

Apple har blivit föregångaren för försäljning av musik via internet.

Oj då, det här har jag fullständigt missat. iTunes till Windows? När blev det känt?

Citat:

Skrevs ursprungligen av Johan99
Oj då, det här har jag fullständigt missat. iTunes till Windows? När blev det känt?

Det var väl redan i samband med lanseringen av iTMS som Apple berättade att en version för Windows skulle komma innan årets slut.

Ryktena om detta händelse började komma i veckan tror jag. För fullständig koll på iTunes-rykten:

http://itunes.macrumors.com/

Det senaste i ryktesväg är väl detta:

An unverified but unusually detailed submission claims that iTunes 5 will be introduced on October 16th, and will be both Mac and PC compatible. New features are said to include WMA support, music store "listener loans", new encoding options and an all new interface.

New iPod accessories are said to include a recording device, a new dock to transfer and view movies and photos on a television and a bluetooth dock/headphone pair.

Meanwhile, a second (more reliable) report claims that beyond the recording device, there will be an adapter to provide SD and CF card interface to transfer photos to the iPod... possibly validating some information in the above report.

 • Oregistrerad
 • 2003-10-10 12:52
Citat:

Skrevs ursprungligen av Adrian B
Meanwhile, a second (more reliable) report claims that beyond the recording device, there will be an adapter to provide...

Häpp...
Låter som om kontakten på pod:en kommer bli som på T68:an - man kan hänga dit fan och hans mormor för att få funktioner

 • Oregistrerad
 • 2003-10-10 12:52

Uppdatering för iTunes vore grymt spännande. Har aldrig använt ett program så mycket som detta! Hoppas!...

Borde bli en befrielse för alla de stackare som sitter med MusicMatch.

ugh. wma. :/

Jag gisser personligen på att det är skivbolagen som har sagt till apple att dom måste fixa en win32 version om dom skall ge låter till itms. Dom tänker helt enkelt att dom inte klarar sig utan större marknadspenetration.

Visst, apple kanske möjligen tjäner på det med, om itunes/win32 är lika bra som mac versionen, men ändå tror jag att dom flesta pc-nissar vill fortsätta köra winamp (förutom att handla låter då) jag vill iaf inte använda annat på jobbet, nog inte heller itunes faktiskt, kommer nog kännas jävligt konstigt på win :/

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2003-10-10 22:45

Men kom igen, WinAmp suger ju stenhårt. Klart att iTunes för Winblows blir en succé.

 • Oregistrerad
 • 2003-10-10 22:57

Winamp suger förvisso inte alls stenhårt - och det kan även hantera filmvisning alldeles utmärkt, kan iTunes det? Hursomhelst så hör iTunes till ett av de program jag saknat som mest när jag tvingats switcha till PC, så det ska bli grymt spännande.

remember, to each his own

 • Medlem
 • Göteborg
 • 2003-10-12 02:58

Nja, om iTunes for win32 kommer att byggas över samma läst som Quicktime (vilket borde vara ganska troligt då det verskar vara så Apple portar sina program til win32) så kommer nog inte många att byte från Winamp til iTunes. Winamp's library fungerar ganska bra, och jag tror at det blir et måste för Apple att släppa en plugin til Winamp (spela m4a / m4p på en pc som är "aktiverad") om inte iTunes blir byggt på nått snabbt API. Quicktime på pc är ingen racer...

Quicktime kan jag ju säga är det sämsta skitprogrammet jag nånsinn installetat på min PC.

 • Medlem
 • 2003-10-12 04:09
Citat:

Skrevs ursprungligen av bstark
Quicktime kan jag ju säga är det sämsta skitprogrammet jag nånsinn installetat på min PC.

Äntligen! Jag brukar bli baktalad i dagar när jag säger det.

Hur som helst så finns det ingenting som säger att iTunes kommer påminna om Quicktime. Däremot har ju Windows lite problem att visa upp mer avancerade gränssnitt, så lika trevligt som på OS X kan det ju inte bli hur bra de än jobbar på det. (OBS! detta är bara fakta, och inte bashing av Windows) Lite trist, men mycket bättre, vore om de helt enkelt gjorde ett vanligt Windows-program.

Senast redigerat 2003-10-12 11:33
Citat:

Skrevs ursprungligen av bstark
Quicktime kan jag ju säga är det sämsta skitprogrammet jag nånsinn installetat på min PC.

Märkligt, jag kör QuickTime Pro på min windows2000 burk. Och jag har aldrig haft problem med det.
Iofs använder jag det bara till att spela upp bio trailers samt lite anndra filmer jag ramlat över.
Tycker att det går utmärkt att streama med quicktime också. Har sett de sista tre apple sändningarna på min win2000 burk, med hjälp av quicktime.

Vad är det ni tycker är så dåligt med quicktime?

 • Medlem
 • International user
 • 2003-10-12 10:48

Nu var det väl kanske inte QuickTime för windows som skulle diskuteras här. Men jag vill ändå påpeka att QT 6 Pro för Windows 2000 verkligen är uruselt. Har tvingats spendera en del tid med min mors bärbara PC med Win2k. Om man väljer "full screen" i browsern när man laddar hem en trailer, så kommer man inte ur full screen mode efter att ha sett trailern pga. att knapparna i QT ej är klickbara (fullscreen mode ger svart bakgrund och filmen centrerad i win, med ett antal knappval under filmen). CTRL-ALT-DELETE var till sist ända lösningen för att stänga ner filmen.

Bara ett exempel av många på lysande quicktime applikation för pc plattformen. Det känns nästan som att Apple smutsar ner sitt eget varumärke pga. dessa dåliga apps för pc. De flesta pc-människor får ju en ganska negativ bild av Apple genom att testa programmen på sin pc.

Citat:

Skrevs ursprungligen av cal
Bara ett exempel av många på lysande quicktime applikation för pc plattformen. Det känns nästan som att Apple smutsar ner sitt eget varumärke pga. dessa dåliga apps för pc. De flesta pc-människor får ju en ganska negativ bild av Apple genom att testa programmen på sin pc.

Det håller jag med om. Jag försökte få några bekanta med Windows att ta och titta på QT-streamen från WWDC, naturligtvis strulade deras QuickTime. Deras kommentar var ungefär "Om Apple inte ens kan göra en fungerande mediaspelare till windows kan de inte bry sig så mycket om att få folk att byta till Mac".

Hoppas iTunes till PC blir lika bra som dess bror till Mac.

1
Bevaka tråden