Gå över till WordPress för existerande sajt

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag har snickrat ihop företagets hemsida i RapidWeaver och den är uppe och igång. Nu vill jag börja använda WordPress istället, men jag vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga. Om jag installerar WordPress på sidans webbhotell så ryker ju sidan som den är idag. Jag vill alltså bygga en helt ny sajt och och sen slänga upp den online när den är helt klar. Om det har någon betydelse använder jag City Network som webbhotell.

Du kanske kan installera Wordpress (och en webserver) lokalt på en dator bara, fila på den där och sen flytta över wordpress + databas till City Network.

Eller så lägger du in Wordpress på City Network, fast i en underkatalog bara så länge, flyttar när det är klart.
Eller på en subdomän om ni har möjlighet till sådana, flyttar till topp-domänen när det är klart.

Jag hade gjort det sistnämnda om det varit jag.

Hmmm. Hittar inte några alternativ för att skapa subdomän.
En sak jag undrar över i samband med detta är att när jag på City Network installerar får jag detta valet för en specifik domän, t ex att installera WordPress på mindomän.se. Jag har inga möjligheter vad jag kan se att installera WordPress på ett specifikt ställe. I listan med de domäner jag har står som subdomän "www", sedan domänen och toppdomän, till exempel .se.
När jag installerade WordPress på en av mina domäner ändrades adressen från http://www.mindomän.nu till http://mindomän.nu. Vad hände med www? Har det någon betydelse i praktiken?

Installera det själv, inte från din leverantörs script, det kommer nog bara strula till det (risk för att din data försvinner osv.. )

Ladda ner från https://wordpress.org/ och följ installationsstegen.

Har du ingen möjlighet till subdomäner så lägg det i sin egen folder på din befintliga site.

Jag tror att jag gör så att jag bygger upp den från scratch under en helg. Verkar vara jobbigt att flytta den, och jobbet att bygga den måste ju göras oavsett.
Det jag inte begriper är det här med www som jag skrev i inlägg #3.

1
Bevaka tråden