Hur står sig MBP 15 med ett grafikkort mot två?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2014-11-24 18:04

Hur står sig "den lilla" MBP 15 mot den stora idag, och om man inte jobbar med film utan mest Photoshop och Sketchup? Det är en skillnad i pris på 6000 idag:
http://www.mediamarkt.se/mcs/product/APPLE-Ma...
http://www.mediamarkt.se/mcs/product/APPLE-Ma...
Lagringsutrymmet är skitsamma.

Utan att ha jämfört just dessa maskiner med varandra skulle jag nog säga den med "riktigt" grafikkort. Detta då Sketchup (som ju från början inte är ett program utvecklat för "proffs") äter minne och grafikkort på en exponentiell skala i takt med att modellen ökar i komplexitet. Klenare maskiner storknar ganska snabbt om man slår på skuggor mm.

  • Medlem
  • 2014-11-25 08:52

Tack!
Det blev den "lilla" maskinen i alla fall. Det är min fru som gör enklare skisser i Sketchup och en del bildredigring i PS. Det fanns inte budget för den stora när allt kom omkring. Jag tror inte att hon kommer att bli besviken. Hon går från en MBP 17".

Om man håller det enkelt så funkar det nog. Använder själv Archicad för cad men behöver ibland öppna sketchup.modeller från andra. En modell i AC kan vara _grymt_ mycket mer detaljerad och "tung" och ändå flyta på mycket bättre än en betydligt mindre modell i SU. Men då snackar vi antagligen - i båda fallen - om mycket mer komplicerade modeller än exvis en normal villa/inredning.

1
Bevaka tråden