Bra hemmalösningar -externa diskar i kombination med Apple Time Capsule?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Precis som för många andra de sista åren har min nya MacBook en snabbare fast mindre hårddisk jämfört med min förra. Utrymmesproblem uppstår framför allt när det handlar om de stora biblioteken för bilder, video m.m. som kräver en snabb anslutning för att redigering ska fungera smärtfritt. Time capsule eller Trådlös NAS antar jag är riskabelt då och att man bör jobba med en snabb extern disk vid sin MacBook.
Så jag skissar på MBP med extern USB-disk för arbetet och sen
AirPort Time Capsule för att backa upp båda delarna trådlöst.
Vad jag är lite osäker på är hur den interna disken i ATC är möjlig att konfigurera jämfört med den dess extra USB-variant.
Leker med tanken att ha den interna 2Gb för strömmande media och annan extra nätverkslagring och sen reservera en ändå större extern USB på 3-4Gb för Time Machine-backup av både denna ATCs interndisk och för backup av MBP och dess "redigeringsjobbsdiskar". Tänker jag nåt som är möjligt här? Fler smarta lösningar som folk använder sig av för liknande behov?

  • Medlem
  • Helsingborg
  • 2014-10-18 17:00

Mitt tips är att inte använda TC för något annat än Time Machine.
Allt går så jädra långsamt mot en TC.

Jag har en Synology NAS för övriga uppgifter.

Tack för tips. Om man kör en Apple Extreme med ansluten NAS är det är piggare alternativ alltså?, är det så du menar? Att flaskhalsen är TC-funktionen? Eller bör man välja en annat router också för att få snabb funktionalitet? Gillar enkelheten i Apples egna upplägg, du märker kanske att jag inte har min spetskompetens här...

  • Medlem
  • Helsingborg
  • 2014-10-19 12:56

Jag använder TC (senaste tornet) som primära routern och NAS inkopplad den vägen.

Det är bara åtkomsten till disken i Time Capsule som är så långsam när man är van vid USB-anslutna diskar och ordentliga nätverksenheter.

Vill du ha rå data finns det mer i vår NAS-tråd

1
Bevaka tråden