AP med bra tryck just nu?

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag behöver utöka mitt trådlösa med en accesspunkt till. Jag har ritat upp lägenheten, där blått är befintligt nätverk (nedbantat till det som är relevant för frågan) och grönt är tänkt utbyggnad.

Routern (grön plupp märkt R) är kopplad till fiberkonverteraren (F). Routern är en Asus RT-N66U med Tomato. Den sköter sitt jobb bra, men mottagningen i »Rum 2« är inget vidare. Eftersom det finns alldeles för många trådlösa nätverk i omgivningen blir nätet såpass utstört att det inte är möjligt att använda någon form av strömmande media (Airplay, Playtjänster osv) i »Rum 2«.

Eftersom jag helst inte flyttar routern från köket (där finns en bra hylla där alla nätverksprylar kan gömmas snyggt), tänker jag mig att lösningen blir att installera en ytterligare AP i »Rum 2« (grön markering på bilden). Till denna dras nätverkskabel.

Jag har tittat på EA-N66 men är lite osäker. Jag tycker att den är lite ful (för mycket sci-fi för min smak) och vet inte om den är bäst för mig.

Krav på funktion:
• Både 2,4 GHz och 5 GHz
• Gbit-LAN
• Möjlig att hänga på vägg

Bonusar:
• Möjlig att strömförsörja med PoE (så slipper jag dra strömkabel till routern)
• En eller ett par extra nätverksportar så att jag kan koppla in rummets ljudanläggning med kabel
• Snygg formgivning

Är det någon som kör något som låter som beskrivningen? Kan http://www.ubnt.com/unifi#appro vara något?

Jag hittade två som verkar rätt bra. Kanske i övre delen av det prisnivåspann jag kan tänka mig, men i övrigt bra, tror jag.

https://www.komplett.se/zyxel-nwa5123-ni-stan...
https://www.komplett.se/cisco-sb-wap-321-wire...

Kolla på prisjakt.se. Där bör du hitta en modell som passar dina önskemål.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Kolla på prisjakt.se. Där bör du hitta en modell som passar dina önskemål.

Tack (känner mig lite dum – borde gott ha kunnat komma på prisjakt själv )!

Det verkar finnas färre (lämpliga) accesspunkter än jag trodde. Jag insåg att jag har en bra hylla i »Rum 2«, ovanpå vilken jag kan ställa en liten router utan att den syns. Och Asus-AP:n var tydligen mycket mindre än jag trodde. Så jag beställde den iallafall

Återkommer med rapport om hur det funkar när det väl är installerat

(Smileychock!)

Ursprungligen av augustekman:

Återkommer med rapport om hur det funkar när det väl är installerat

Rapport!

Det blev lite för många dagar med fint väder för att fokusera på kabeldragning, men nu är det hela installerat iallafall. Lärdomar till nästa projekt:

• Kolla väggen ordentligt där kabeln ska igenom innan borrköp. Vi har träväggar, men tydligen inte ovanför dörrkarmarna ...
• Läs igenom beskrivningen på AP:n en extra gång. EA-N66:an har inte 2,4 GHz + 5 GHz samtidigt, vilket jag helt ogrundat hade fått för mig innan jag beställde.

Det blev iallafall väldigt lyckat när det blev klart. Hack i airplayuppspelning har upphört helt och det går numera utmärkt att köra t ex Svtplay i »Rum 2«, något som var relativt plågsamt tidigare. Bredbandskollen visar resultat runt 130/130 (på 100 Mbit-uppkoppling ...). Det saknas bara en prestandamätning på lokal nätverksprestanda – ska ta tag i det när jag får en kväll över nästa gång.

Sammanfattningsvis: bra AP.

1
Bevaka tråden