"G-Drive slim" svensk manual?

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Täby
  • 2014-05-05 16:20

Efterlyser en svensk manual till denna. Finns det någon klok människa som har vetskap om / var man kan få tag på en sådan?

Engelsk finns här: http://www.g-technology.com/sites/default/fil...

Tacksam för all hjälp!

Finns inte. Men har du några frågor så kan du fråga här så kanske medlemmarna kan hjälpa dig.

Det verkar ju vara en helt normal usb-hårddisk som från början redan är formaterad för mac. Är det något speciellt du vill göra med disken? Formatera om den? Annars så skall det bara vara att tuta och köra.

Eller hade du tänkt att kunna koppla den till en windowsburk också?

  1. Det snabba men dåliga alternativet är då att formatera om till FAT32 på sid 26. Du kan då inte lägga enskilda filer större än 4GB på disken = dåligt. Den funkar heller inte för TimeMachine backup och är ett i största allmännhet synnerligen urmodigt filsystem. Fördelen är att du kan ta din drive och koppla den till alla möjliga datorer när och hur som helst.

  2. Det bättre alternativet är då att installera ett hjälpprogram på pc-n som göt det möjligt för Windows att läsa och skriva till macformaterade hårddiskar. På sid 28 nämns http://www.macdrive.com/. Nackdelen är att du inte lika lätt kan ta med disken till vänner och bekanta, utan denna lösning är främst till för den som behöver koppla disken till en bestämd windowsdator (hemma eller på jobbet exvis).

  3. En "medelväg", som inte står i manualen, är att formatera som NTFS på en Windows-maskin. Då kan alla pc-datorer läsa/skriva disken och alla macar kan läsa disken. För att även kunna skriva behöver din mac ett hjälpprogram liknande macdrive. Själv använder jag Paragon NTFS: http://www.paragon-software.com/sv/home/ntfs-...

Men: Själv kör jag alltid med mac-formaterade lösa hårddiskar. För att ta med bilder, filmer etc till vänner och bekanta med pc använder jag usb-minnen. Sedan har jag också sett till att de mediaspelare i min omgivning som kopplas till tv-n - där man vill koppla in sin hårddisk för att visa film osv - är HFS (mac)kompatibla.

1
Bevaka tråden