Surround till mac mini?

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag har en hel del problem med att få ihop min mac mini med min hemmabioanläggning. Jag kör en mac mini från 2011-12 nånting och en pioneer vsx 921 med en lg tv som skärm. Har aldrig haft några problem när jag kört stereo ljud ut från hörlursutgången med en rca omvandlare rätt in i stärkaren. MEN....så skulle jag unna mig en ny center och en sub till min stärkare och då börjar bekymmerna. Jag får ljud i center och fronthögtalarna men inte i subben oftast.
Jag har testat lite olika lösningar med kablar imellan de olika apparaterna. Kör för tillfället en optisk kabel (med omvandlare för att passa in i 3,5mm uttaget på mac minin) in i stereon och hdmi till tven.
När jag kör spotify, itunes eller vlc så kommer ljudet ut i alla högtalare utan subben. Kan ställa in på stärkaren vilken typ den ska spela, tex DPII Music, DPII Movie, Stereo osv.
Väljer jag däremot en film med 5.1 i vlc och trycker kodad utmatning på ljudenhet så hackar de lite och sen hoppar äntligen subben igång och så står det DDigital på stärkaren istället. Då förmodar jag att det är äkta surround. Men när jag då väljer att spela musik i spotify så funkar inte det. Då måste jag gå in i vlc och välja System sound output device och så är allt som vanligt igen och subben slutar fungera.
Vet någon hur man ska göra för att kunna få lite bas i sin musik och för att slippa ändra ljudenhet i vlc varje gång?? Börjar snart bli tunnhårig pga detta

  • Avstängd
  • Bangkok Thailand
  • 2014-02-16 19:55

Varför använder du inte HDMI in i förstärkaren och vidare till tv´n?

1
Bevaka tråden