Nätverk med dovado tiny och time capsule

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Jönköping
  • 2014-02-06 09:26

Hej

Jag skulle verkligen uppskatta lite hjälp då mina nätverkskunskaper är minst sagt begränsade. Jag har läst alla foruminlägg jag har kommit över i ämnet, såväl här som på mobilabredband och macworld, och testat ett par olika lösningar utan tillfredställande resultat.

Jag har 4G-bredband som jag kopplat till en dovado tiny. Tillsammans med en Airport Express som enbart fungerar som airplaypunkt har jag haft ett någorlunda tillfredställande nätverk som legat stabilt på ca 30Mbit.

Härom dagen, efter månader av funderande och övervägande, slog jag till på en time capsule med syfte att agera backup-disk till mina datorer samt som extern lagring. I mitt huvud var planen att sätta dovadon i bryggläge och WiFi av och låta TCn agera router och WiFibasstation, men det visade sig att min internetuppkoppling ströps till 10/10. Efter lite googlande provade jag att sätta TCn i bryggläge istället och istället låta dovadon agera router men lägga allt trådlöst via TCn. Tyvärr blev resultatet exakt detsamma.

Det gör mig väldigt misstänksam att den begränsade hastigheten ligger väldigt konsekvent på 10/10. Har jag missat någon inställning någonstans som stryper hastigheten?

Jag har inte gett mig på att konfigurera MACadressutdelning, även om det har varit min ursprungliga plan (är lite osäker på hur jag ska göra med IPnr-utdelning) så allt har gått via DHCP-utdelning. Jag har inte heller kört med portforwarding någonstans, är det där problemet ligger?

Tackar ödmjukast för all hjälp jag kan få!

  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2014-02-06 09:40

Jag skulle köra Dovadon som router, ansluta den med kabel till TCn som skulle vara i bryggläge. Att slå av det trådlösa på Dovadon låter också OK.
Klarar Dovadon 100 Mbps på sina nätverksportar? Det kanske skiter sej i förhandlingen av hastigheten på Ethernet mellan Dovado och TC... Man brukar kunna tvinga dem på 100 Mbps och full duplex, men det får du googla på.
Ethernetkabeln är OK? Testat med en annan?
MACadressering har med säkerhet att göra, inte hastigheten.

Jag har en liknande uppställning på kontoret. Jag har en Dovado 4GR med Telia 4G där jag stängt av WLAN och anslutit en AP Extreme med kabel. APX:en är inställd på Skapa ett trådlöst nätverk. Fördelen med att låta Apples grejer köra det trådlösa är att du kan välja 5GHz som är stabilare.

Lycka till!

1
Bevaka tråden