Prestandaproblem med DS713+ och OSX 10.9

Tråden skapades och har fått 9 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hejsan,

är det någon mer som har upplevt prestandaproblem efter ha uppgraderat till DSM 4.3-3810 och OSX 10.9? Jag hittade några diskussioner på både Apples forum och Synologys. Problemen blir vid filkopiering och när man tex streamar film från NAS. Prestandan från min Windowsburk är samma som tidigare.

https://discussions.apple.com/thread/5561143
http://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f...

Tyvärr var jag lite ivrig och uppdaterade båda samma dag!

  • Medlem
  • Helsingborg
  • 2013-11-29 21:48

I och med Mavericks ansluter du via AFP eller SMB (CIFS)??

SMB, har testat det mesta känns det som nu och eftersom det verkar finnas en hel del som har liknande problem så skulle jag gärna veta vad som kan vara knas. Som det är nu så är systemen nästan oanvändbara.

Ska uppdatera till 4.3-3810 nu på min DS1812+, återkommer med resultat.

Samma prestanda före/efter.

Har du aktiverat SMB2 i DSM? Jag har inte aktiverat det.

Jag har testat med massor med olika inställningar!

  • Medlem
  • Helsingborg
  • 2013-11-30 14:36
Ursprungligen av primu[s]®:

Jag har testat med massor med olika inställningar!

Provat "4.3-3810 Update 1" som kom nyligen?

Ursprungligen av illerG:

Provat "4.3-3810 Update 1" som kom nyligen?

Nja, den uppdateringen adresserar inte några av de problem som jag upplever.

Vad med SMB 2 av/på som jag frågade tidigare om? Samma sak oavsett av/på?

Ursprungligen av keptang:

Vad med SMB 2 av/på som jag frågade tidigare om? Samma sak oavsett av/på?

Japp. Samma problem.

1
Bevaka tråden