Alternativ till Apple Display

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Växjö
  • 2013-11-13 15:36

Jag vill börja med att säga att, ja, jag har sökt och det finns ett par trådar som berör det här ämnet, men inte precis det här. Många vill ha en "billig skärm". Jag vill ha en prisvärd skärm. Men den ska också vara bra. Dessa trådar är ju också "färskvara" eftersom det kommer nya skärmar hela tiden. En tråd som är 1-2 år gammal är ju inte längre att "lita på".

Jag är alltså på gång att köpa en skärm till min MBP (2010 års modell). Jag var först inställd på att köpa Apples 27"are men efter att jag insåg att den inte är uppdaterad sedan 2011 så tror jag man kan få bättre skärm för de pengarna (?). Alternativt en lika bra skärm för mindre pengar.

Jag arbetar med grafik och foto och behöver alltså en skärm som fungerar bra för detta användningsområde. Jag vet att det finns många skärmar som är extremt bra och som kostar löjligt mycket. För min del räcker det med en "bra" skärm som kan visa bilder/färger på ett så rättvist sätt som möjligt utan att kosta över 10.000 kr. Jag har ganska dålig kunskap om skärmar så jag vet inte vad den behöver kosta. Behöver den inte kosta mer än 4.000 kr så är det bra. Men behöver den kosta mer så kan jag tänka mig att lägga upp till 8-9.000 kr. Om det gör märkbar och betydande skillnad.

Skärmstorleken jag tänker mig är ca 27". Den får också väldigt gärna vara snygg (ren design)

Senast redigerat 2013-11-13 16:05

Detta kanske låter taskigt/kaxigt, men har du kollat prisjakt.se?

Jag tror att många underskattar sidan. Sätt ditt pristak och sortera på omdöme. Se till att läsa dem också så är du i mål.

  • Medlem
  • Västerås
  • 2013-11-13 17:33

http://www.dustinhome.se/product/5010663786/d...
en bra skärm till ett bra pris.

Ursprungligen av Hallon:

...En tråd som är 1-2 år gammal är ju inte längre att "lita på"...

Men bara för det så måste man ju inte skapa en helt ny tråd. Det går precis lika bra att hoppa in i en gammal tråd, och fråga: "Hur ser läget ut nu? Vad har hänt sen sist? Vad ska jag välja idag?". Så slipper man ha massor av trådar med i grunden samma frågeställning.

Men om jag ska hålla mig till ämnet, så håller jag med barbapappa_86 om att kolla Prisjakt.

Ursprungligen av Hans W:

http://www.dustinhome.se/product/5010663786/d...
en bra skärm till ett bra pris.

Denna skärm kör jag, fungerar mycket bra. Har även köpt in en Eizo skärm till marknadsaavdelningen
http://www.dustin.se/product/5010656958/eizo-...
Har dock inte fått den än så jag kan inte ge något utlåtande.

Ursprungligen av Hans W:

http://www.dustinhome.se/product/5010663786/d...
en bra skärm till ett bra pris.

Jag fick precis 24"-varianten utav den på jobbet, och det har inte varit en helt problemfri upplevelse. Det behövdes terminal-hack (ett script för att tvinga den till att köra i RGB-läge över DisplayPort) för att den skulle visa bilden utan JPEG-liknande artifakter. Tydligen så finns samma problem med 27"-varianten, samt att bägge är drabbade utav problem med reponstidskompenseringen, åtminstone i tidigare revisioner.

De tillverkare som gör skärmar av grafisk standard är NEC och EIZO. Vad du söker är en skärm som är hårdvarukalibrerad, som har ett färgomfång som täcker in minst 95% av Adobe RGB, som har en jämn färgåtergivning och ljushet över hela skärmytan. Själv har jag skärmar ur Eizos ColorEdge-serie, men NEC SpectraView Reference är också bra.

Du får bra mycket mera skärm för pengarna om du går ner till 24" skärmar. Jag har länge jobbat med min MBP och en 24" skärm och använder då den inbyggda för alla paneler och annat, så att jag kan ha en ren skärm för bilden.

1
Bevaka tråden