Mountain Lion fråga + fråga om ljud

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej,

Nu får ni chansen att hjälpa en PC man med sin MacBook Pro. Allt började idag med att jag ville installera Instacast på min MacBook pro för jag lyssnar mycket på Podcasts. Men då var mitt operativsystem för gammalt så installerade mountain lion. Så nu har jag några frågor om det och en ljudfråga.

1. Nu verkar det vara något fel på scrollningen för mig i Mountain Lion. När man drar fingrarna nedåt går sidan uppåt och tvärt om vilket rör till det lite. Är de fel eller är det så? Och om det är så hur ändrar man det?

2. Sedan har jag en ljudfråga. Jag köpte en kabel som jag kopplade mellan min Mac och förstärkaren och ljud kommer som det skall. Däremot är jag en anhängare till diskant och tycker ljudet är för "basigt" även om jag kör upp diskanten på max på förstärkaren. När jag kopplar min PC till förstärkaren låter det som jag vill, men det beror nog på att jag kan göra fler inställningar på själva ljudkortet på PC:n.

Så sökte på google och hittade en annan tråd som handlade om detta. En person tipsade om detta program:

http://hear.en.softonic.com/mac

Som gjorde exakt det jag ville, alltså man kunde ställa in diskant och bas på ett bättre sätt. Kanon tänkte jag och laddade hem det. Men när jag skulle installera det så stod det att det ej fungerade ihop med mitt Operativsystem och när jag kollade närmare så verkar programmet vara 2 år drygt och de som har gjort det (iaf den url som fanns vid installationen) verkar inte finnas mer.

Så Mac vänner. Går dessa 2 frågar att lösa?

Väldigt tacksam för svar.

  • Medlem
  • Örnsköldsvik
  • 2013-09-28 21:02

Svaret på fråga 1: Scrollningen vändes när Mountain Lion släpptes, men detta kan ändras i Inställningar (Scroll direction).

Tack mattil! Då var scrollningen fixad. Var de bara ljudet kvar då

  • Medlem
  • Örnsköldsvik
  • 2013-09-28 23:33

Verkar finnas en del equalizer-program för OS X, jag har dock inte testat något av dem:
http://www.globaldelight.com/boom/
http://osxdaily.com/2012/05/18/equalizer-for-all-audio-mac-os-x/

Kör en backup med Time Machine innan du testar den här typen av program, en del lägger in filer som kan vara svåra att städa bort..

1
Bevaka tråden