tangentbords mappning MBA i parallells7.0 / 9.0 ??

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Köping
  • 2013-08-29 21:13

Hoj!

Har en Macbook Air mid 2013 med OSX 10.8.4 som jag kör windows 7 virtuellt i parallels på.
Jag har uppdaterat till senaste parallells 9.0, dock mitt problem fanns tidigare i 7.0.

Jag lyckas inte med tangentbordsinställningarna i windows då, t.ex "backslash" ( alt+ahift+/ ) funkar inte, inte heller alt+2 för att få "snabel-a" funkar.

Har ställt in "Swedish (Apple) - Parallells" som default tangentbord i windows, men den vill ändå inte mappa tangenterna rätt.

Någon annan som varit med om detta, och kan tipsa what to do?

Behöver kunna köra Internet Explorer för att komma åt funktioner i företaget's stödsystem (tex fakturor, ekonomisystem m.m.)
Och där behöver man oftast logga in med just "\" i användarnamnet som vanligt.
Därav behovet av windows.

edit: rättstavning

Använder du höger alt-tangent? Vänster alt fungerar inte för mig.

  • Medlem
  • Köping
  • 2013-08-29 21:28

*gammal text*

Edit: Vänta nu lästa jag ditt inlägg för fort...

Edit 2: höger alt+2 ger mig "snabel-a" tack för det.
Men hur 17 får man till back-slash? "\"

  • Medlem
  • 2013-08-29 21:36
Ursprungligen av iPerr:

Men hur 17 får man till back-slash? "\"

Shift + Höger alt + 7

  • Medlem
  • Köping
  • 2013-08-29 21:42
Ursprungligen av Ljung:

Shift + Höger alt + 7

Nope!
Inte hos mig....

  • Medlem
  • Köping
  • 2013-08-29 22:01

upptäckte just att höger alt + "+" ger mig backslash, precis som på ett windows tangentbord. Hmm...

aja, jag kan skriva \ iallafall.

Lätt att glömma att det är skillnad på vänster alt och höger alt (AltGr) på ett windows tangentbord, men inte på en mac.

1
Bevaka tråden