Vad gör ni med er Raspberry Pi?

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag impulsköte en #Raspberry Pi igår. Gick förbi en butik och såg den på en hylla, och tänkte "varför inte". Jag har testat installera Raspbian (debian-version för raspberry) och det var inga problem att få igång saker som t ex samba, VNC-server, webbserver o dyl. Sedan finns det images att ladda hem med XBMC o dyl om man vill köra den som mediacenter. En riktigt imponerande liten pryl måste jag säga.

Själv har jag inte riktigt bestämt vad jag ska ha den till. Labba med debian, kanske webbserver, kanske sätta upp en webbkamera så jag kan kolla till huset när jag är på semester, eller bara koppla till sovrumstv:n som filmspelare. Det brukar däremot finnas mycket driftigt folk på det här forumet, så frågan är - vad har NI gjort med era raspberrys (eller liknande produkter)? Jag är säker på att det finns en uppsjö av bra idéer, och jag behöver lite inspiration

Senast redigerat 2013-07-19 15:48
  • Medlem
  • Växjö
  • 2013-07-18 13:48

Man kan bygga en liten AirPlay-mottagare av den och koppla till ett par högtalare i sovrummet eller dyl.

Jag har den som generell embeddedmaskin för konstverk/leksaker, och slaskserver (IRC-shell, cron-jobb, etc. Hostas gratis hos FS Data). Planerar att köra övervakning & grafning av elförbrukning, temperatur, etc med en framöver.

Ett annat projekt är ett automatiskt bevattningssystem, där det är enklare (men lite overkill) att sätta upp en Pi än att få t ex en Arduino att larma över 3G-modem etc. Vi får se om det går att få systemet tillräckligt strömsnålt, målet är att få det solcells/vindkraftsdrivet.

Jag har prövat att köra en som HTPC också, men använde den för lite. Det funkade väl bra, men det känns smidigare att ha en iOS-app som streamar till en Apple TV, som inte kostar så mycket mer än en användbar Pi.

Båda mina ligger i någon låda för tillfället..
Tanken var från början att användas som mediaspelare med XBMC, men sedan så blev hemmet med Apple TV!

Senast redigerat 2013-07-19 08:52
  • Medlem
  • 2013-07-19 11:43

Använder den som mediaspelare för film med Raspbmc samt som IPTV mottagare med timeshift etc.

Det här var ett trevligt sätt att använda den:
Bygge av spelbord med Raspberry Pi

Jag har min som VPN och allmän slaskserver till lite allt möjligt, små engångsprojekt eller saker som bara ska vara online utan vidare krav. Precis som @irrelogical ett par rader upp ligger den hos FS Data.

Har även haft en som HTPC i sovrummet en kort period, men fick det aldrig att fungera tillräckligt bra över trådlöst.

Kan tipsa om att Dustin fn har ett kampanjerbjudande där man får en Raspberry PI, transparent ask, 16GB sd-kort o strömsladd för 640kr
http://www.dustinhome.se/product/5010743064/r...

& jag hittade det kompatibla trådlösa nätverkskortet D-link dwa 121 för 149kr på elgigantens nätbutik vilket är 100kr under Dustins pris
http://alturl.com/kadqt

Just nu gör den inte så mycket mer än att köra PlexConnect för att streama material från Plex Media Server (som körs på en server där port 80 redan är upptagen) till Apple TV. Testade RasPlex i början, men hade ingen direkt användning för det upplägget då, men verkar utvecklas regelbundet och är värt att kika på.

1
Bevaka tråden