Mac/PC or Mac Only?

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Tanum
  • 2013-04-25 20:36

Hej.
Har införskaffat en Portable Seagate Backup Plus på 1 TB.
Hemma använder vi endast Macdatorer och det är meningen att den nya disken skall användas enbart till bilder och egentagna filmer.
Frågade extra i butik om den var kompatibel med Mac utan formaterande, vilket de sa att den var.
Nu till problemet. Den är endast kompatibel med Mac/pc om man väljer att installera det medföljande programmet, Paragon NTFS for Mac.

Väljer man detta mode står det följande: "Some applicationes, including Time Machine will not work since they cannot make use of a drive that uses the Windows (NTFS) file system."

Varför jag över huvud taget funderar på detta mode är, att det skulle vara enklare att ha med disken och dela bilder med familj och vänner som inte har Mac.
Hur är det med andra program så som aperture, iPhoto och iMovie mm?
Är det någon annan fördel med ntfs än att man kan använda disken på Mac och pc?
När man använder programmet skivverktyg och ska radera en hårddisk kommer samma disk upp med två olika namn. Vilken ska man välja, den med det egenvalda namnet eller den med "fabrikationsnamnet"?
Mvh Tobbe

  • Medlem
  • 2013-04-25 21:03
Ursprungligen av wimme:

...och det är meningen att den nya disken skall användas enbart till bilder och egentagna filmer.

Om den endast skall användas till detta kan du formatera den som exFAT. Då kan du använda den på både PC och Mac och du kan spara filer som överstiger 4GB. Dock kommer inte Time Machine att fungera, men det var ju heller inte aktuellt.

1
Bevaka tråden