Hur hittar jag leverantörer för billigast möjliga tillbehör?

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Tjenna grabbar!

Jag letar efter nånstans att köpa billiga smartphone tillbehör. Ska starta upp en liten mindre firma, så behöver billigast möjliga. Har kollat lite på tradera och blocket, men har har inte hittat nåt som verkar billigt och bra. Har bara hittat en blocket annons som verkar ha okej utbud, samt okej priser.

Några tips?

Länk borttagen. /mod

Senast redigerat 2013-03-25 16:39

Du ska köpa grejor på tradera och blocket och sälja vidare i egen verksamhet? Om du ska få någon form av lönsamhet i det så lär du nog behöva importera själv eller hitta importörer/grossister som inte säljer till privatpersoner.

www.Ebay.com - billiga & plastiga prylar från Kina.
www.alibaba.com - billiga saker, tror dock det rör sig om större kvantiteter.
www.DX.com - inte billigast, men bra mycket billigare än i Sverige.

Se till att göra ordentlig research _innan_ du startar firman. Inklusive allt det "vanliga" vad gäller planering, analys, mål osv. Beredd att jobba 80 timmar i veckan?

Men visst, billiga prylar i bulk finns det gott om. Men det finns också nästan lika gott om småfirmor som tror att de kan tjäna grova pengar på att köpa billigt och sälja dyrt. Det är nog inte många som lyckas utöver en ren hobbyverksamhet...

Några länkar utan att ha personlig erfarenhet av deras eventuella pålitlighet (den första är den mest kända och antagligen bland de bättre):
http://www.made-in-china.com/
http://www.hktdc.com/suppliers/china-wholesal...
http://www.globalsources.com/

Viktigast för att se vad som händer / är på gång är kanske bloggen Made In China Gadget: http://micgadget.com/ Kan vara kul att läsa även om man inte vill handla prylar. Också ett bra ställe för att läsa underhållande historier om lurendrejerier... (exvis http://micgadget.com/12060/russian-man-gets-f...

Taobao: Köpa som privatperson inom Kina från småföretag/privatpersoner: http://www.taobao.com/index_global.php
TMall: Köpa som privatperson inom Kina från större företag: http://www.tmall.com/
360Buy: Ett av de största e-handelsföretagen direkt till konsumenter: http://www.360buy.com/ Kan vara bra för att få en uppfattning om konsumentpriser.

En kinesisk Yuan är ungefär 1,05 SEK, dvs grovt räknat 1:1.

Alibaba som nämndes ovan är bra för att hitta leverantörer (men får gräva _länge_ i den enorma massan av företag varav många inte har placerat sig i rätt produktkategori och antagligen har begränsad möjlighet att kommunicera på engelska).

  • Medlem
  • Bollebygd
  • 2013-11-29 13:33

Jag skulle rekommendera att du kollar in ebay hong kong. Där brukar det finnas många riktigt billiga saker.

1 inlägg borttaget, läs våra regler, §9, §10.2.

1
Bevaka tråden