Boot Camp 3.0-3.3 massa problem iMac 27" win7

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Haft min iMac i nåt år nu(late 2010), den som fick black screen vid installation av windows7 via bootcamp. Problemen har löst av varandra men nu sitter jag här med en massa tråkigheter. Det är en i7a med ett ATI Radeon HD4850

*Banding Colours, grafiken är kass och pixlig, har verkligen googlat igenom och testat allt utan lyckat resultat.
*Fläkten går på max när jag uppdaterat vissa uppdateringar till mitt ATI-grafikkort, men har hittat en som duger.
*Ljudet är burkigt och skränigt, har kommit på senare tid och verkar inte lösas via uppdateringar.

Just nu har jag installerat om windows och struntar totalt i uppdateringar då dom bara för problem med sig, och det sista jag vill är att fläkten ska låta som ett flygplan non-stop, då tar jag hellre kass bildkvalité och dåligt ljud från högtalarna. Kör alltså BC 3.0 nu och uppdaterar varken windows-updates eller apple-updates för det skapar problem.

Mitt sista försök som jag vill ha input på är detta; Jag uppdaterar mitt OSx från Snow Leopard till Mountaion Lion och får då från 3.0 upp emot boot camp 4.0+. Tror ni någon av dessa senare bootcamps-uppdaeteringar innehåller buggfixar som hjälper min fläkt vara tyst och gå som den ska, igen få en kristallklar skärm och sist men inte minst få tillbaks mitt schysst ljud i högtalarna. Eller är det inte lönt? Orkar verkligen inte sitta och installera om windows en gång till då det är ett jävla meck på just denna versionen av iMac.

Tack på förhand.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2013-03-15 17:05

Jag vet inte om uppdateringar löser dina Win7-problem på en iMac-modell som uppenbarligen hade en del problem med Bootcamp, men jag tror definitivt att det är värt att pröva det senaste!

För det första, är det inte en "iMac11,1 (Late 2009)" som du har?

I så fall, kontrollera att den har uppdaterad firmware, finns fem uppdateringar!
Intel-based iMac: Installing available updates

Särskilt intressant är ju 27-inch iMac Graphics Firmware Update 1.0 för just ditt grafikkort och 27-inch iMac EFI FW Update 1.0 angående ljud. Läs supportsidorna till respektive uppdatering, t.ex hur du kollar ROM-versioner i Systeminformation om dom redan är installerade. (men egentligen skall detta fungera automatiskt när man använder Programuppdatering i OSX) Observera också att du måste ha hårddisken formaterad enligt GUID-partitionstabell för att kunna göra firmware-uppdateringar (ifall du formaterat om disken under Windows tidigare)

När det sedan gäller Windows skall du väl självklart använda de senaste windows-drivrutinerna som leverantören av din hårdvara tillhandahåller (Apple). Kolla tabellen under iMac här. Använd BootCamp Assistant eller hämta ner Bootcamp 4 manuellt här.

1
Bevaka tråden