Domännamn (www.exempel.net) funkar inte men IP-nr funkar kanon

Tråden skapades och har fått 15 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Jämtland
  • 2013-03-02 09:57

Har skaffat mig ett eget domännman via Loopia och pekar detta till min IP-adress. Har en Apple OS Lion server stående hemma och jag kommer åt den externt om jag skriver in IP-nummret men inte om jag skriver domännamnet. Lokalt når jag den med IP-nummer och domännamn (måste dock byta ut .net mot .local)
Har nu provat allt (i min värld alltså) men kan inte komma på vad jag gör för fel/vad jag inte gör rätt.
Snälla HJÄLP mig

Är det korrekt uppsatt så ska det fungera.
Om du gör en ping från terminalen till din domän, vad säger den då?

  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2013-03-02 11:12

Finns det en A-record i DNSen?

  • Medlem
  • Jämtland
  • 2013-03-02 11:44

Jag har pingat både intern och extern ip med gott resultat.

Ursprungligen av petahs:

Jag har pingat både intern och extern ip med gott resultat.

Du ska pinga domänen.
Hur ser det ut i inställningarna hos Loopia?

  • Medlem
  • Jämtland
  • 2013-03-02 11:51

Kenjon. Nu ställde du en fråga som ligger utanför mitt vetande. Vart skall jag leta för att finna svaret på din fråga.
Är det hos Loopia där jag har domännmanet eller lokalt i servern?

  • Medlem
  • Jämtland
  • 2013-03-02 12:03
Ursprungligen av keptang:

Du ska pinga domänen.
Hur ser det ut i inställningarna hos Loopia?

När jag pingar domänen www.distanskurs.net får jag följande goda resultat
Last login: Sat Mar 2 11:52:21 on ttys000
server:~ peterahs$ ping www.distanskurs.net
PING www.distanskurs.net (83.255.154.248): 56 data bytes
64 bytes from 83.255.154.248: icmp_seq=0 ttl=64 time=25.682 ms
64 bytes from 83.255.154.248: icmp_seq=1 ttl=64 time=5.755 ms
64 bytes from 83.255.154.248: icmp_seq=2 ttl=64 time=5.661 ms
64 bytes from 83.255.154.248: icmp_seq=3 ttl=64 time=5.907 ms
64 bytes from 83.255.154.248: icmp_seq=4 ttl=64 time=5.883 ms
64 bytes from 83.255.154.248: icmp_seq=5 ttl=64 time=6.477 ms
64 bytes from 83.255.154.248: icmp_seq=6 ttl=64 time=6.091 ms
64 bytes from 83.255.154.248: icmp_seq=7 ttl=64 time=6.290 ms
64 bytes from 83.255.154.248: icmp_seq=8 ttl=64 time=6.439 ms
64 bytes from 83.255.154.248: icmp_seq=9 ttl=64 time=6.040 ms
64 bytes from 83.255.154.248: icmp_seq=10 ttl=64 time=6.155 ms

Hos loopia
Under rubriken översikt finns
Synka med www.distanskurs.net
DNS
"typ av Peking" A " MÅL" 83.255.154.248

Under DNS-editor hittas förljande:
*
Typ = A
TTL = 3600
Prio = 0
DATA = 194.9.94.85
194.9.94.86

WWW
"Typ" = A
TTL = 3600
Prio = 0
DATA = 83.255.154.248

Loopia-inställningarna ser rätt ut.

Det går inte att pinga varken den domänen eller IP-adressen utifrån.
Du kan prova själv här om port 80 är öppen och åtkomstbar; http://www.downforeveryoneorjustme.com/83.255..., http://www.downforeveryoneorjustme.com/www.di...

Är datorn kopplad direkt till internet eller via en router?
Om det är via en router kolla så du vidarebefordrat port 80 till ditt interna IP på webbservern.

edit: La till text om port 80.

Senast redigerat 2013-03-02 12:26
  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2013-03-02 12:21

Jo det kan mycket väl vara routern som svarar på ping, så anropet går inte till servern.

Ursprungligen av kenjon:

Jo det kan mycket väl vara routern som svarar på ping, så anropet går inte till servern.

Har du provat?

edit:

mini:~ $ ping 83.255.154.248
PING 83.255.154.248 (83.255.154.248): 56 data bytes
Request timeout for icmp_seq 0
Request timeout for icmp_seq 1
Request timeout for icmp_seq 2
Request timeout for icmp_seq 3
Request timeout for icmp_seq 4
Request timeout for icmp_seq 5
Request timeout for icmp_seq 6
Request timeout for icmp_seq 7
Request timeout for icmp_seq 8
Request timeout for icmp_seq 9
Request timeout for icmp_seq 10
Request timeout for icmp_seq 11
Request timeout for icmp_seq 12
^C
--- 83.255.154.248 ping statistics ---
14 packets transmitted, 0 packets received, 100.0% packet loss
mini:~ $ ping www.distanskurs.net
PING www.distanskurs.net (83.255.154.248): 56 data bytes
Request timeout for icmp_seq 0
Request timeout for icmp_seq 1
Request timeout for icmp_seq 2
Request timeout for icmp_seq 3
Request timeout for icmp_seq 4
Request timeout for icmp_seq 5
Request timeout for icmp_seq 6
Request timeout for icmp_seq 7
Request timeout for icmp_seq 8
Request timeout for icmp_seq 9
Request timeout for icmp_seq 10
Request timeout for icmp_seq 11
Request timeout for icmp_seq 12
^C
--- www.distanskurs.net ping statistics ---
14 packets transmitted, 0 packets received, 100.0% packet loss
  • Medlem
  • Jämtland
  • 2013-03-02 12:33
Ursprungligen av keptang:

Loopia-inställningarna ser rätt ut.

Det går inte att pinga varken den domänen eller IP-adressen utifrån.
Du kan prova själv här; http://www.downforeveryoneorjustme.com/83.255..., http://www.downforeveryoneorjustme.com/www.di...

Är datorn kopplad direkt till internet eller via en router?
Om det är via en router kolla så du vidarebefordrat port 80 till ditt interna IP på webbservern.

I Routern har jag öppnat port 80 (http)
NAMN: HTTP
STARTPORT: 80
ENDPORT: 80
LOCAL IP ADRESS: 192.168.0.21

Tittar jag i servern under web, fliken "Sites" och www.distanskurs.net så står det:
Host Name: www.distanskurs.net
IP Adress. 192.168.0.21
Port: 80
Webb Folder:/Library/webServer/Site/www.distanskurs.net
Default Index File: index.html och index.php

Senast redigerat 2013-03-02 12:53

Har du vidarebefordrat port 80 (och 443 för HTTPS om du ska använda det) till 192.168.0.21 ?

  • Medlem
  • Jämtland
  • 2013-03-02 13:01
Ursprungligen av keptang:

Har du vidarebefordrat port 80 (och 443 för HTTPS om du ska använda det) till 192.168.0.21 ?

Jag har under "Port Forward" aktiverat port 80 (http) till local IP Addresss 192.168.0.21 (tog nu bort port 443)
I rutan som heter "protocol" kunde man välja på TCP, UDP eller Both och där har jag valt Both.
Man kanske skulle valt TCP ?

har du kikat på brandväggen i lion server? öppna för port 80 och 443 tcp i den om det inte är gjort.

Nu funkade det i någon minut...

  • Medlem
  • Jämtland
  • 2013-03-02 14:18

Hejsan!
Nu är det dags för farbror Peter att skämmas riktigt ordentligt, men först måste jag tacka er alla för en underbar service och en fantastisk hjälp.
mendezzz. tack vare din lilla undran om brandväggen så tändes en liten stump av ett liljeholmens och jag kom på att jag hade aktiverat brandväggen men inte öppnat port 80. Jaaa jag skäms, men så kan det gå om inte hjärnan är riktigt vaken.
Pulsar nu ut i skogen och sätter mig på en stubbe och skriker.
TACK ännu en gång.

Kul att det löste sig...

1
Bevaka tråden