Foxconn uppges flytta produktionen från Kina

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Tidigare rapporter om att Foxconn infört anställningsstopp på grund av Apples Iphone verkar ha varit felaktiga. Nu uppges anledningen istället vara att Foxconn flyttar produktionen från Kina.

Läs hela artikeln här

Det var väl en rejält överdrivet rubrik!? Foxconn har ju inte bara en fabrik i Kina om man säger så. Inte heller tillverkar de bara för Apple... Sista stycket i artikeln blev ju bättre iofs.

För övrigt verkar den rimligaste anledningen till att man dragit ner på nyasntällningarna vara att fler än normalt stannar kvar på företaget en längre tid. Kinesiska nyåret som slutade nyss är en vanlig tid att sluta/börja nya jobb, men personalomsättningen som förr varit extremt hög i denna bransch har minskat något då man håller hårdare i de jobb man har. Dessutom har ju Foxconn förbättrat löner och andra förhållanden de senaste åren = incitament för att inte bli en hoppjerka. För trots alla rubriker de senaste året skall man ha i åtanke att Foxconn på många sätt är en bättre arbetsgivare än många andra i Kina. Arbetarna får faktiskt ut sina (relativt höga) löner exempelvis, men ofta också bättre vad gäller arbetsmiljö, säkerhet, logement och mat.

1
Bevaka tråden