Phillips #00 eller #0?

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag tänkte börja uppgradera min gamla Macbook Pro från 2009 och bland annat byta minne från 2 GB till 8 GB. När det gäller vilken skruvmejsel som behövs för att lossa på bottenplattan har jag dock sett att vissa guider talar om Phillips #00 och vissa om #0. Båda mejslarna gör säkert jobbet då skillnaden troligen inte är så stor, men vilka skruvar är det egentligen som sitter på bottenplattan? Har försökt hitta informationen på Apples supportsidor och hittade något över en äldre dator där det angavs att det var #00, men som sagt, har inte hittat något angående Macbook Pro unibody.

Någon som vet? Har varken #00 eller #0 nämligen och ska försöka hitta en lös mejsel och inte något jobbigt set.

Har själv använt en #00x50 med framgång även om den känns aningen stor.

Ska vara något sånt här: "Pentalobe"

http://www.ifixit.com/Tools/MacBook-Pro-and-A...

Det låter märkligt, för #00 är ju ändå den mindre av de två enligt Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_screw_dr...

Nä, pentalobe är det inte. Ser klart och tydligt att det är Phillips, men vet inte vilken storlek.

Ja, det är en av de guider jag sett, men har även sett att Phillips #0 angetts på andra ställen. Tycker Apple borde ha denna information på deras sajt, men jag kanske får lita på Ifixit ändå.

Ursprungligen av medborgare:

Ja, det är en av de guider jag sett, men har även sett att Phillips #0 angetts på andra ställen. Tycker Apple borde ha denna information på deras sajt, men jag kanske får lita på Ifixit ändå.

iFixit är det bästa du kan lita på. Att Apple inte sätter ut informationen beror ju på att de inte vill att användare mekar själv i sina datorer o sedan vänder sig till Apple med klagomål över att något gick fel

  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2013-02-04 14:33

Varför inte ett mejselhandtag med bits? Finns flera bra satser på Clas-I-Sjön och Kjell&Co mm.

Edit: http://www.clasohlson.com/se/Verktygssats-för... 149 kr

Denna tror jag jag har: http://www.clasohlson.com/se/Kraftskruvmejsel... 99 kr

1
Bevaka tråden