Logga in

Du måste logga in för att läsa den valda sidan.

UPPDATERAD: OS X Yosemite är här, och uppdateras enkelt via Mac App Store. Ibland kan det dock vara praktiskt att skapa en separat installationsdisk, till exempel för den som ska installera på flera datorer. 99mac visar hur du skapar en startskiva.

Dagen efter Apples event pratar Jakob Nilsson och Ida Lindkvist om vad som presenterades och vad de ser mest fram emot att börja använda.

99mac har installerat OS X Yosemite och kikar i det här bildpselet på några av förändringarna jämfört med OS X Mavericks. Dela gärna med dig av egna bilder i kommentarerna nedan.

Apple har uppdaterat flera av sina appar efter lanseringen av OS X Yosemite, bland annat med stöd för funktionen Handoff.

Apple nämnde inget om det på sin presskonferens under torsdagen, men Ipad Air 2 innehåller ett Apple SIM-kort som fungerar med flera operatörer.

Det populära redigeringsprogrammet Pixelmator kommer att släppas för Ipad inom kort. Apple lät företaget demonstrera appen under torsdagens presskonferens.

Se Apples event igen

Under gårdagen presenterade Apple båda mjuka och hårda nyheter från kontoret i Cupertino, USA. För er som missade direktsändningen går det att se i efterhand.

I väntan på att Apples servrar ska tillåta nedladdning av OS X Yosemite har nu Apple-kännaren John Siracusa publicerat sin traditionsenliga recension av operativsystemet.

Apple har idag lanserat en uppdaterad version av sin minsta stationära dator Mac Mini, med snabbare processorer, lagringsminne och trådlöst nätverk.

UPPDATERAD. Apple har äntligen lyckats få in en Retina-upplöst skärm i Imac med 27-tumsskärm. Den nya datorn finns tillgänglig från idag och bjuder på 5K-upplösning.

UPPDATERAD. Nu kommer en tredje generation av Ipad Mini som äntligen får fingeravtrycksläsaren Touch ID.

UPPDATERAD. Efterföljaren till Ipad Air heter Ipad Air 2 och får snabbare prestanda med processorn A8X och fingeravtrycksläsaren Touch ID.

Nu är den första större uppdateringen av IOS 8 redo. Version 8.1 finns tillgänglig på måndag och bjuder bland annat på funktioner för Apple Pay.

Som väntat har Apple lanserat det operativsystemet OS X Yosemite, med ett nytt grafiskt utseende och ett antal nya funktioner.

Den nya molnfunktionen Icloud Photos blir tillgänglig med IOS 8.1 som en öppen beta för alla användare.