Logga in

Du måste logga in för att läsa den valda sidan.

När Juniper Research rangordnar teknikcheferna med mest inflytande 2015 hamnar Apples designchef Jony Ive på andraplats.

99mac pratar med studion bakom uppskattade verktygsprogram som Trim Enabler och Disk Sensei.

snabbtest

Undvik döden i Pits of Death

  • IOS
  • Igår 19:19

Pits of Death är ett charmigt litet spel som respekterar sina anrika föregångare, och bjuder på några minuters roligt gång på gång.

Jawbone stämmer konkurrenten Fitbit i en amerikansk domstol och anklagar dem för industrispionage.

Jeff Williams berättar att ett nytt utvecklarverktyg för Apple Watch kommer göra det möjligt för utvecklare att ta fram appar som kan köras direkt i Apple Watch. Det kommer ge en rejäl skjuts för prestandan.

Redan under WWDC kan vi få se ett Google Nu-liknande system i IOS 9. Systemet kopplar samman appar och användardata för att ge lämplig information vid rätt tillfälle i en ny vy till vänster som hemskärmen.

Apples operative chef Jeff Williams säger lite kryptiskt i en intervju att bilen är den ultimata mobila enheten, men säger inte rakt ut att Apple arbetar på en egen bil.

En bilist i Kanada har bötfällts för att ha använt sin Apple Watch under bilkörning, vilket skapat en intensiv debatt.

Kampen om mobila betalningar hårdnar, och både Apple och Google planerar nyheter så som bonusprogram för belöna lojala kunder.

En ny våg av fejkade mejl som ser ut att komma från Elgiganten, Komplett eller Skatteverket sprider en trojan till svenska datoranvändare. Tusentals datorer kan vara drabbade.

Ida byter ut sin Iphone för att få nya perspektiv på tillvaron och testar om det går att bli sams med en telefon från HTC. Det gör det och upplevelsen går från kaotisk till funktionell, men det ligger mycket sanning i den gamla devisen "borta bra, men hemma bäst".

IOS 9 kommer att ha ett inbyggt stöd för Apples nya Force Touch-teknik, som väntas dyka upp i årets modeller av Iphone.

Förra året tog Google förstaplatsen, men i år är Apple tillbaka i toppen när världens 100 mest värdefulla varumärken ska rangordnas.

I samband med teknikkonferensen Code Conference meddelas att Recode köps upp av ägarna till bland annat webbplatserna The Verge och Polygon.

Genom att skicka ett speciellt meddelande till din Iphone kraschar den och startar om. Orsaken är en bugg i appen Meddelanden.