iMessage - skickar aldrig meddelanden på första försöket?

Tråden skapades och har fått 11 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Sverige, kan man väl säga
  • 2012-12-18 11:10

Ibland är det ju rätt bekvämt att använda iMessage i datorn istället för i telefonen. Dock har ja identifierat ett skumt beteende hos mitt iMessage:

När jag skickar meddelanden till en person som jag inte skickat till på en stund så blir leveransen ALLTID och undantagslöst misslyckad på första försöket. Om jag sedan direkt klickar på det röda utropstecknet och skickar om det så går det fram och sen flyter chatten på. Men om jag inte skickar till personen på ett tag så måste proceduren upprepas!

Är det någon annan som känner igen detta obskyra problem? Vad kan det bero på?

Inte som generellt problem. Har nog hänt någon gång

Har samma problem, kanske var tredje ny kommunikation går igång utan rött utropstecken.

Alltså var börjar ni era konversationer från?

  • Medlem
  • Sverige, kan man väl säga
  • 2012-12-20 00:43
Ursprungligen av grenhall:

Alltså var börjar ni era konversationer från?

Från programmet "Meddelanden" på datorn, skickar med min @me.com-mailadress

Ursprungligen av yomoooo:

Från programmet "Meddelanden" på datorn, skickar med min @me.com-mailadress

Testat att börja konversationerna från ditt mobilnummer istället?

  • Medlem
  • Sverige, kan man väl säga
  • 2012-12-21 00:44
Ursprungligen av grenhall:

Testat att börja konversationerna från ditt mobilnummer istället?

Tack som fan grenhall, detta tycks ha löst problemet!

Man gör alltså som följer:

Klickar på "Lägg till e-post"
Skriver sitt telefonnummer med landsnummer (+46XXXXXXXXX)
Väljer telefonnumret i "börja nya konversationer från"

Inte haft några problem efter detta och nya iMessage-konversationer synkas nu med telefonen

Var skickar ni från? Mailadress eller telefonnummer i Messages?

Skickar du från din mac med ML uppdatera till 10.8.2 om du inte redan har gjort det.

  • Medlem
  • Sverige, kan man väl säga
  • 2012-12-20 00:26
Ursprungligen av barbapappa_86:

Skickar du från din mac med ML uppdatera till 10.8.2 om du inte redan har gjort det.

Har redan 10.8.2

Ja då är det ju uppenbarligen fler som upplever detta. Hur rapporterar man in detta till Apple motsv på ett föredömligt sätt?

Ursprungligen av yomoooo:

Har redan 10.8.2

Ja då är det ju uppenbarligen fler som upplever detta. Hur rapporterar man in detta till Apple motsv på ett föredömligt sätt?

Du kan alltid kontakta Apple Care.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2012-12-19 08:04

Det händer även för mig ibland, jag har inte hittat någon förklaring till det hela men det är konstigt att när det händer att det funkar direkt när jag skickar om meddelandet.

1
Bevaka tråden