Säkerheten med påslagen fildelning?

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej jag har haft min mac i några månader och jag har sett okända datorer under fliken delat i finder, när jag klickade på brandväggsalternativ såg jag att all fildening var påslagen. Är det möjligt att de okända datorerna har sett/haft tillgång till mina filer som bilder, filmer, bokmärken o.s.v. eller är jag för paranoid nu?

Det beror på hur inställningarna är inställda

T.ex. Systeminställningnar -> delning -> fildelning

Där ser du två rutor, "Delade mappar" och "Användare"
Trycker du under delade mappar på + och väljer en mapp sedan tillåter "Alla" under "Användare" så kan alla komma åt filerna.

Ser du inget i de två rutorna är du lugn

Däremot finns det en mapp i Finder under din användarmapp, delat. Där kan andra i nätverket lägga till filer, men inte se eller beröra andra filer.

1
Bevaka tråden